Sakatlar yerine 'engelliler' derneği oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kurulduğu 2006 yılından bu yana Beyşehir Sakatlar Derneği olarak faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşunun yeni ismi Beyşehir Engelliler Derneği olarak değiştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakatlar yerine 'engelliler' derneği oldu

Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Beyşehir'de 17 Kasım'da resmi kuruluşunu tamamlayan, 10 Mayıs 2007 tarihinde ise resmi açılışını gerçekleştirerek bölgeye hizmet vermeye başlayan Beyşehir Sakatlar Derneği'nin ismini Beyşehir Engelliler Derneği olarak değiştirdiklerini bildirdi. 3 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6462 sayılı kanunla önemli bir düzeltme yapılarak 'sakat' ve 'özürlü' kelimelerinin yerine 'engelli' ibaresinin kullanılmaya başlandığını anımsatan Bahçeci, bundan dolayı sakatlar derneğinin ismini ise 'engelliler' olarak değiştirdiklerini söyledi.

Derneğin kurulduğu dönemde hedeflerinin merkezi İstanbul'da bulunan Türkiye Sakatlar Derneği'nin bir şubesinin de Beyşehir'e açılması olduğunu aktaran Bahçeci, girişimlerinin kabul edilmemesi üzerine kendi imkanlarıyla Beyşehir Sakatlar Derneği ismiyle bağımsız bir dernek kurduklarını belirtti. Bugüne kadar tüzük ve bürokratik engeller nedeniyle ismini değiştiremedikleri Beyşehir Sakatlar Derneği'ni, yürürlüğe giren yeni kanunun ardından prosedürleri yerine getirerek değiştirebildiklerini belirten Bahçeci, "Ancak kongreye giderek bu değişikliği yapabildik. Beyşehir'de 30 üyeli çekirdek bir kadrodan oluşan üyemizle faaliyet gösteriyoruz. Bunun yanında fahri olarak görev yapan 300'e yakın üyemiz var. Beyşehir'de, merkez, köy ve kasabalarımız da dahil olmak üzere son yaptığımız istatistiklere göre 18 yaşında bin 500'ün üzerinde engelli kardeşimiz bulunuyor. 18 yaşın altındakileri de ilave edersek ilçemizde 2 bine yakın ilçemizde engelli olduğunu tahmin ediyoruz. Tüm dünyadaki ve ilçemizdeki engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Bahçeci, dernek olarak bugüne kadar en büyük hedeflerinin ilçeye bir engelliler okulu kazandırmak olduğunu, hayırsever işadamı Kamil Akkanat'ın bunu sağladığını belirterek, bundan sonraki süreçte ise en büyük arzularının bölgeye bir engelliler ve yaşlılar merkezi açılması olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber