Erdoğan 16 ilin adayını bugün açıklayacak

Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında 16 ilin belediye başkanı adayını daha açıklaması bekleniyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'ten sonra Hatay'a da bakan belediye başkan adayı gidecek. Daha önce 31 ilin belediye başkan adaylarını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün de 16 belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor.

Erdoğan'ın tanıtacağı adaylar arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Adalet Bakanı Sadullah Ergin de var. Erdoğan'ın Şanlıurfa, Van, Erzurum, Diyarbakır, Samsun büyükşehir belediye başkan adaylarını da tanıtacağı öğrenildi.

İSTANBUL 5 ARALIK'TA

AK Parti belirlenen adaylarını Başbakan Erdoğan'ın düzenlediği programlar ile açıklamaya devam ediyor. Erdoğan geçtiğimiz hafta grup toplantısında 10, İl Başkanları toplantısında ise 21 belediye başkan adayını açıklamıştı. Bugün de bir grup adayı tanıtacak olan Erdoğan 5 Aralık'ta İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'ndeki programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve kalan adayların büyük bölümünü açıklayacak.

BUGÜN MECLİS'TE YARIN HATAY'DA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay'dan aday olacağını AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci duyurdu. Kimyeci Ergin'in çarşamba günü seçim startını vereceğini dile getirdi. Ergin, bugün grup toplantısında Erdoğan tarafından adının açıklanmasının ardından çarşamba günü Hatay'a giderek kendisini karşılayanlarla birlikte seçim çalışmasını başlatacak.

ŞANLIURFA'YA GÜVENÇ

Erdoğan'ın bugün açıklaması beklenen iller ve adayları arasında şunların yeralması bekleniyor: Hatay - Sadullah Ergin, Şanlıurfa - Celalettin Güvenç, Van - Osman Nuri Gülaçar, Diyarbakır - Galip Ensarioğlu, Erzurum - Mehmet Sekmen, Samsun - Yusuf Ziya Yılmaz (mevcut başkan), Ağrı - Hasan Aslan (mevcut başkan), Ardahan - Faruk Köksoy (mevcut başkan), Batman - Mehmet Emin Ekmen, Bingöl - Yücel Barakazi, Hakkari - Osman Kızılban, Iğdır - Mustafa Buluş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber