Uçakta tavan fiyat fikslendi: 299 lira

Bugünden itibaren en pahalı uçak bileti iç hatlarda 299 lira olacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 08:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Uçakta tavan fiyat fikslendi: 299 lira

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak tavan fiyatlarını belirlemek için Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de aralarında olduğu Atlasjet, Borajet, Pegasus, Onur Air ve Sunexpress yöneticileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım, uçaklarda ekonomi sınıfında tavan fiyatın bugünden itibaren 299 lira olacağını söyledi.

Yıldırım, 'Konuşmalardan sonra, SHGM, TÖSİP, THY, Anadolu ortak karara vardılar. Gönüllük bazında bundan sonra, bugün itibariyle en pahalı 299 TL olacak, ekonomi tabi. En pahalı diyorum. Bunun altında uçanlarda olabilir. Hepsinin ortak mutabakata vardığı ölçü budur. Ne zaman alırsanız alın. Son saate de kalsanız 299 TL'yi geçmeyecek. Sınırlama da yok, isterseniz 3 ay önceden alın belki daha ucuz olur, ama seyahate saatler kala, günler kala da alsanız yine 299 lirayı geçmeyecektir. Bu ne demektir, 299 liraya da, 50 liraya da bilet var.Biz vatandaşımızın bu hizmeti ne pahasına olursa olsun, almak kaydına kalmasına gönlümüz razı olmaz' dedi. Binali Yıldırım, 'Vatandaşın daha kaliteli hizmet alması için başından beri yapıcı hizmet görenlere teşekkür ediyorum. Uygulayacağımız tavan sınırlaması vatandaşlar tarafından takdir edilecek. Herkes kazanacak.' dedi. Bayram ve özel günlerde uçak fiyatları destinasyon farkı olmaksızın 400-500 liraya kadar çıkmaktaydı.

Vatandaşın cebinden çıkan para 150 lira

Bakan Yıldırım 'Hepsini bir arada düşündüğünüz zaman 300 lirayı geçen sadece yüzde 1,5. 76 milyon uçuş olursa bu sene 1 milyonun altında uçuş için 300 liranın üzerinde ödeme yapıldı. Şu ana kadar vergiler de dahil, acente parası da dahil vatandaşın cebinden çıkan para ortalama 150 lira. Ortalama fiyat 150 lira. Vatandaş uçak bileti için ortalama 150 lira ödedi. Bunun hepsi şirketlerin eline geçmiyor. Bundan acente komisyonu, vergi, yakıt, personeli düşüyor. Kalırsa üç beş kuruş onların eline kalıyor' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber