Boşanmadan önce 360 dakika düşün!

Aile Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi Meclis’ten geçerse, boşanmak isteyen çiftler, önce danışmana yönlendirilebilecek. 90 dakikadan oluşan 4 seans görüşmeyle evlilik kurtarılmaya çalışılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boşanmadan önce 360 dakika düşün!

Bakanlığın yeni projesine göre, boşanmak için mahkemeye başvuran çiftler, mahkeme tarafından isteğe bağlı olarak boşanma danışmanlarına yönlendirilecek. Boşanma danışmanları; önce evlilik birliğinin devam etmesi için çalışacak, ancak kurtarmak mümkün görünmüyorsa, özellikle çocuğu olan çiftlerin sağlıklı koşullarda boşanma sürecinin işletilmesini sağlayacak. Bu çerçevede hizmet verecek danışmanlar, Sosyal Hizmet Merkezleri'nde görev yapacak.

BAKAN FATMA ŞAHİN'İN SON PROJESİ

AK Parti'nin Gaziantep büyükşehir adayı Aile Bakanı Fatma Şahin, tasarının bakanlığı döneminde geçmesi için düğmeye bastı. Şu anda hizmet veren Aile Danışma Merkezleri ve Toplum Merkezleri birer birer kapatılıyor. Bu birimlerin yerine Sosyal Hizmet Merkezleri adıyla yeni bir oluşuma gidiliyor. Yakında açılması ve yaygınlaştırılması planlanan merkezlerde, 'çocuk hizmetleri, yaşlı hizmetleri, özürlü hizmetleri, aile eğitimi ve danışma hizmeti' adıyla 4 farklı birim oluşturulması planlanıyor. Aile eğitimi ve danışma hizmeti birimlerinde de 'aile danışmanlarının' yanı sıra 'boşanma süreci aile danışmanlarının' görev yapması öngörülüyor. Buna göre, boşanmak üzere Aile Mahkemesi'ne giden çiftler hakim tarafından isteğe bağlı olarak 'boşanma süreci aile danışmanlarına' yönlendirilecek. Hakim çifte, "Aile danışmanlığı adıyla yeni bir mekanizma başlatıldı. İstediğiniz takdirde, boşanmadan önce sizi bu sisteme yönlendirebiliriz" diyecek.

300 ÇİFT HİZMET ALIYOR

Danışmanlar, çiftleri her biri 90 dakikadan oluşan en az 4 seanslık programa alacak. Danışmanlık hizmeti, taraflardan netice alınması durumunda maksimum 10 seansa kadar çıkabilecek. Çiftin evliliğinin kurtarılmasının olanaksız görüldüğü koşullarda ise özellikle çocuk varsa, boşanma sürecinde neler yapılması gerektiği, çocuğun boşanma sürecini en az yarayla atlatması için hangi davranış kodlarının ele alınması gerektiği gibi konularda hizmet verilecek. Aile Bakanlığı ilk aşamada, 300 boşanma danışmanının eğitim çalışmalarını başlatırken, zaman içinde bu sayıyı kademeli olarak artırma kararı aldı.

DÜ'de 'aile danışmanları' yetiştirilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber