Osmancık saat kulesi yenileniyor

Çorum’un Osmancık Belediyesi tarafından yeni projesi tasarlanan Osmancık Saat Kulesinde yenileme çalışmaları başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmancık saat kulesi yenileniyor

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından yeni projesi tasarlanan Osmancık Saat Kulesinde yenileme çalışmaları başladı.

İlçe merkezinde bulunan saat kulesi, üzerindeki saatlerin arızalanmasının ardından belediye tarafından yenilenme kararı alınmıştı. Daha önce farklı projeler arasında anket de yapılan saat kulesinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı tamamen yıkılmasının vatandaşlar tarafından uygun görülmediğini belirterek, saat kulesinin projelendirilerek yenileneceğini söyledi.

Yeni tasarımın ilçe merkezine farklılık kazandıracak özel bir proje olduğunu ifade eden Yazıcı; "Daha önce saat kulesinin yıkılarak yenisinin yapılması için anket çalışması yapmıştık. Ankette hem iki model birden ön plana çıktı, hem de vatandaşlar saat kulesinin tamamen yıkılmasının kaynak israfı olacağı yönünde görüş bildirdi. Biz de hem bu saat kulesini ilçemize kazandıran Eski Belediye Başkanlarımızdan Orhan Ertekin'e saygı amacıyla, hem de kaynak israfını engellemek için saat kulesini yıkmadan yeni bir tasarım projesi hazırladık. Zaten her saat kulesinde benzer bir gövde yapısı kullanılıyor. Asıl görsellik sağlayan bizim şu an yaptığımız dış tasarım. Çalışmalar tamamlandığında saat kulemizi yeni görünümü ile ilçemizin hizmetine sunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber