Haftasonu kar geliyor - Haritalı

Tüm yurt soğuk havanın etkisi altına girerken haftasonu Marmara için kar uyarısı yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haftasonu kar geliyor - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla kıyılarında kuvvetli olmak üzere, Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege' de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su taşkını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege' de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Tipi, Çatı uçması, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bu gece saatlerinde Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette, bölgenin iç ve yükseklerinde yer yer kuvvetli don olayı beklendiğinden halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber