'Yerinde çözüm için taşraya yetki gerekiyor'

TBMM'yi son hafta içinde 22 bin kişi ziyaret etti. TBMM İdare Amiri Uslu, "Yerinden çözülemeyen meseleler Ankara'ya geliyor, sorunların yerinde çözümü için taşraya yetki devrinin gerçekleştirilmesi gerekiyor" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yerinde çözüm için taşraya yetki gerekiyor'

- Kubilay Çelik

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis'teki ziyaretçi yoğunluğuna ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yoğunluğun sistemden kaynaklanan bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Salim Uslu, söz konusu yoğunlukta, bütün sorunların çözümünün Ankara'dan bekleniyor olması, toplumdaki siyaset algısındaki yanlışlık, siyaset kültürünün yanlış yapılanmış olması gibi birçok nedenin etken olduğunu ifade etti.

Vatandaşın genellikle siyasetçi ile yüz yüze temas kurarak sorununu çözme yolunu tercih ettiğini anlatan Uslu, "Bu düşünce siyaset bakımından iyi bir algı değil. Yerinden çözülemeyen meseleler hep Ankara'ya geliyor. Oysa bizim, yerinden yönetimi teşvik eden, düzenleyen bir çalışmamız, çabamız olması gerekiyor. Türkiye artık daha fazla bu yükü kaldıramıyor" dedi.

Bu nedenle sorunların yerinde çözümüne yönelik bir kısım adımların atılması gerektiğini kaydeden Uslu, şöyle devam etti:

"Toplumdaki siyaset algısı; 'adam bulurum, torpil bulurum, siyasetçi talimat verir işim çözülür' gibi bir beklenti şeklinde. Bu yanlış. İş ve İşçi Bulma Kurumu'na bu kadar kişi gidiyor mu tahmin etmiyorum. Neredeyse İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan bile fazla bir iş talebiyle karşı karşıyayız. Tayin, nakil talepleri... Bunların bize gelmemesi lazım. Bunların, daha objektif kriterlere bağlı olması gerekiyor. Yani referans yerine kişinin performansına dayalı sistemi geliştirmek lazım. Bunları yapmadan alacağınız önlemlerin hepsi tali kalır."

Uslu, "Sorunların yerinde çözümü amacıyla Ankara'dan taşraya yetki devrinin gerçekleştirilmesi gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber