Filyos Vadisi Projesi Ankara gündeminde

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, yaklaşık 10 milyar dolarlık olduğu ifade edilen 'Filyos Vadisi Projesi'nin bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Filyos Vadisi Projesi Ankara gündeminde

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, yaklaşık 10 milyar dolarlık olduğu ifade edilen 'Filyos Vadisi Projesi'nin bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini bildirdi.

Sultan 2. Abdülhamid'in bir rüyası olan ve 100 yılı aşkın süredir hayata geçmesi beklenen Karadeniz'in en büyük yatırımlarından 'Filyos Vadisi Projesi' Ankara'nın gündeminde yerini koruyor. Son gelişmelere ilişkin açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Ankara ziyaretimizde Maliye Bakanı'mızla, Milli Savunma Bakanı'mızla görüşmelerimiz oldu. Daha sonra da Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan'ı ziyaret ettik. Kendileriyle Filyos Liman Projesi'ni değerlendirdik." dedi. Söz konusu projenin Bakanlar Kurulu'nda görüşülmek üzere bugün gündeme alındığını belirten Başkan Gülşen, "Filyos Limanı'mızın Yüksek Planlama Kurulu'nda, bakanların imzasına açıldığını ve bu gün görüşüleceğini duyduk. Ben tekrar hayırlı olsun diyorum. Katrilyon dolayında yatırım ve para gerektiren bir proje olduğu için, bu noktaya gelinmesinde emeği geçen başta Başbakan'ımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve yerel idarecilere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunu hayata geçireceğiz. Bu noktada çok ciddi bir adım atıldığı ortadadır" diye konuştu.

10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GELİYOR

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında gösterilen Filyos Projesi kapsamında tersaneler, demir çelik fabrikaları, enerji santralları, çimento ve mobilya fabrikaları gibi tesislerin kurulması öngörülüyor. Proje kapsamında dördü yabancı olmak üzere 16 grubun yatırım için başvuru listesinde olduğu öğrenilen Filyos Vadisi'nde, potansiyel yatırım miktarının 10 milyar dolar seviyesine ulaşması düşünülüyor. Projeye göre bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte yıllık en az 25 milyon ton kapasiteye sahip olacak. Limanın yap işlet devret modeliyle yaptırılması planlanırken bölgede kamulaştırılan alanın 1 milyon metrekarelik bölümü yalnızca liman kullanımı için ayrılacak. Filyos Liman ihalesinin 2014 yılında inşaatına başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber