Kamu-Sen üyelerinden toplu sözleşme protestosu

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, toplu sözleşmede memurların haklarının verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu-Sen üyelerinden toplu sözleşme protestosu

TBMM Dikmen kapısı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, "Adalet, enflasyon farkı, büyümeden pay, ek gösterge, reel kayıpların giderilmesi, ek ödemelerin emekliliğe dahil edilmesi, vergi dilimlerinin yükseltilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı personelin genel idare hizmetleri sınıfına atanmalarını 4-C personele kadro verilmesini, fazla çalışmalarımızın karşılığının ödenmesini istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı açıklamada, 2014 yılı bütçesinin ağır bir mali disiplin bütçesi olarak hazırlandığını belirterek, "Öyle ki 2014'te ülkedeki toplam gelir vergisinin yüzde 62,6'sı ücretli çalışanlardan, dar ve sabit gelirlilerden alınacak" diye konuştu.

Koncuk, "2014 yılında enflasyon farkı yüzde sıfır, ek ders ücretleri yüzde sıfır, ek ödemeler yüzde sıfır, aile yardımı yüzde sıfır, çocuk parası yüzde sıfır, özel hizmet tazminatları yüzde sıfır, fazla mesai ücretleri yüzde sıfır. 2015 yılında ise yüzde 3 artı yüzde 3 zam yalan mı? Memurlar yüz üstü bırakılmış, yangından kaçar gibi pazarlıktan kaçılmış" ifadelerini kullandı.

Koncuk, bütçe görüşmelerinde bu eksikliklerin telafi edilmesi için bu eylemi yaptıklarını belirtirken, çeşitli sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber