LPG zammı taksicileri kızdırdı

Kocaeli'de taksi şoförleri, önceki gece LPG fiyatlarına yapılan yüzde 10'luk zamma tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
LPG zammı taksicileri kızdırdı

Kocaeli'de taksi şoförleri, önceki gece LPG fiyatlarına yapılan yüzde 10'luk zamma tepki gösterdi. Yakıt tasarrufu yapmak için LPG kullanan taksiciler, zamların ardından LPG kullanmayacaklarını söyledi.

LPG'nin hammaddeleri olan propan ve bütan fiyatlarında Aralık ayında yapılan fiyat artışının ardından Türkiye'deki LPG fiyatları yaklaşık yüzde 10 arttı. Yapılan zamla birlikte LPG'nin litresi 30 kuruş yükseldi. Zamla birlikte İstanbul'da 1 litre LPG'nin fiyatı 2,81 liradan 3,11 liraya, Ankara'da 2,61 liradan 2,91 liraya, Kocaeli'de 2,34 liradan 2,64 liraya çıktı. Kocaeli'deki taksi sürücüleri, LPG'ye yapılan bu beklenmedik zam karşısında zor durumda kaldıklarını dile getirdi. 25 yıldır taksi şoförlüğü yapan Tuncay Köksalar, "Bundan sonra LPG kullanmanın bir anlamı yok. Az zam yapmışlar daha fazla bekliyorduk" diyerek yapılan zamma tepki gösterdi.

İzmit merkezinde Sabri Yalın Parkı içerisindeki Belsa Taksi Durağı'nda 10 yıldır taksicilik yapan Serhat Kurnaz da bu zamların kendilerini zora soktuğunu belirterek, "Tasarruf olsun diye LPG'li araç kullanıyoruz. Ama tam tersi oldu. 30 kuruş gerçekten büyük bir rakam. 100 liraya doldurduğumuz bir depo 130 liraya doluyor şimdi. LPG'ye gelen zam dizele de geliyor. Küçük esnaf sıkıntı yaşıyor" dedi.

Bir başka taksi sürücüsü Cengiz Demirtaş(53) da, otogaz ve tüp fiyatlarının hem taksilerini hem de evlerini yaktığını dile getirerek şunları söyledi: "Taksi metrelerimize iki yılda bir zam geliyor. Her yakıta zam geldiğinde biz bunu müşterilerimize aksedemiyoruz. Dolayısıyla biz kademe kademe gerilemiş oluyoruz. Bu LPG'ye bayağı yüksek bir yüksek zam tarifesi oldu. Geçen dönemlerde biz cazip diye masraf edip LPG sistemini taktırdık aracımıza. Şimdi LPG pahalılandı diye araçlarımızı dizele çevirmeye kalkışsak yine büyük bir masraf. LPG zamlarını kimseye aksedemeyeceksiniz sineye çekeceksiniz. Bunu müşteriye anlatamazsınız. Kocaeli'de taksimetrelerin tarifeleri diğer illere göre yüksek. Şimdi biz desek ki LPG'ye zam geldi. Bunu taksimetreye uygulasak olmaz. Bu yapılan zam doğru değil. Evdeki tüpüme de 7 liralık bir zam geldi. Evimizde tüp kullanıyoruz. Ona da zam geldi. Burada biz yanıyoruz evde mutfak yanıyor."

Diğer taksiciler ise, "otogaz ile mazot hemen hemen eşit ama mazot daha avantajlı, gazın bir esprisi kalmadı artık, bu saatten sonra LPG kullanmaya gerek yok bunda sonra dizel kullanacağız, kapatıyoruz LPG'yi" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber