Aile hekimleri Eskişehir'de hastalarını mağdur etmedi

Eskişehirli hekimlerin büyük bir kısmının, hastalarını mağdur etmemek için Türkiye genelinde aile hekimleri tarafından yapılan iş bırakma eylemine katılmadığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehirli hekimlerin büyük bir kısmının, hastalarını mağdur etmemek için Türkiye genelinde aile hekimleri tarafından yapılan iş bırakma eylemine katılmadığı belirtildi.

Türkiye genelinde aile hekimleri, çıkacak torba yasasına karşı tepki göstermek için iş bırakma eylemine gitti Ancak Eskişehir'de bulunan aile hekimlerinin büyük bir kısmı hastalarının mağdur olmaması için görevlerine devam etti. Aile hekimlerine gelen vatandaşlar ise rahatlıkla muayene oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, hekimlerin haklarını koruyan kamusal bir sağlık hizmeti istediklerini söyledi. Meclis'te görüşülen torba yasasında aile hekimlerinin özlük haklarının zedelendiğini savunan Özkavak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin birçok noktasında aile hekimleri yaşanan sorunlar nedeniyle bir iş bırakma kararı aldı. Meclis'te görüşülen torba yasa aile hekimlerine başka hastanelerde nöbet getiren, onların özlük haklarını zedeleyen düzenlemeler getiriyor. Son aldığımız bilgiye göre, Türkiye'nin birçok yerinde aile hekimleri yoğun olarak iş bırakma eylemine katılım sağlıyor ancak Eskişehir'de yoğun bir katılım olduğuna dair bize ulaşan bir haber yok. Sadece buradaki arkadaşlar da bu eylemi destekliyorlar. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) olarak bugün aile hekimliği birimlerinde çalışanlar olarak iş bırakma kararı aldı. Görüyoruz ki aile hekimliği sistemi çökmüştür çünkü bu sistem birinci basamak sorunlarını çözecek bir sistem değildir. Bu bir kez daha görülmüştür. Biz bunun yerine eşitlikçi, herkese ulaşabilen, nitelikli ve hekimlerin haklarını koruyan kamusal bir sağlık hizmeti olmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber