Vergi kaçakçılığına yönelik soruşturma

İstanbul'da fiyatı düşük gösterilerek, lüks tüketim ve gümrük vergisi düşük ödenen araçlara yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, 6 lüks araca el konuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vergi kaçakçılığına yönelik soruşturma

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan soruşturma kapsamında, yurt dışından ithal edilen 6 lüks otomobil ve cipin fiyatının düşük gösterilerek daha az vergi ödendiğini ve devletin zarara uğratıldığını belirledi.

Söz konusu araçlara el koyan polis, lüks otomobil ve cipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nin otoparkına getirdi.

Soruşturma kapsamında, el konulan araçların sahiplerinin ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Mali polis, aynı soruşturma kapsamında, 27 Kasım'da da 10 lüks araca el koymuştu.

- Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2010 yılında Selim I'ya yönelik düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, şüphelinin el konulan cipinin evraklarında yapılan incelemede, gümrük beyanıyla ilgili usulsüzlük olduğu belirlenmişti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredilen soruşturmada, Selim I'nın cipinin fabrika çıkış fiyatının altında bir rakamla gümrükten geçirilerek yurt dışından Türkiye'ye getirildiği, bu yöntemle gümrük ve lüks tüketim vergilerinin eksik ödendiği ve benzer yöntemle Türkiye'ye sokulan 300 lüks araç daha tespit edilmişti.

Başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu lüks araçlardan birini aldığı belirlenen şarkıcı Sibel Can da 1 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ifade vermeye gitmiş ve burada cipine el konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber