İzmir'de cinsel istismar iddiası

Urla ilçesinde, yaşları 13 ile 18 arasındaki 4 kız çocuğuna "cinsel istismarda bulunduğu" ve "menfaat karşılığı ilişkiye zorladığı" iddia edilen kişi ile "aracılık ettikleri" ileri sürülen anne ve kızı jandarma ekiplerinin operasyonunda gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de cinsel istismar iddiası

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle Bademler Köyü H.K'nın evine operasyon düzenleyen ekipler, bir miktar uyuşturucu hap ele geçirirken evdeki bilgisayarda ise inceleme yaptı. H.K'yı (49) gözaltına alan jandarma görevlileri, bilgisayardaki inceledmede 4 kız çocuğuna cinsel istismar görüntüleriyle karşılaşınca şaşkınlık yaşarken, konuyu savcılığa bildirdi.

Savcılık talimatıyla konuyla ilgili de soruşturma başlatılırken, görüntüleri yer alan 13 ve 17 yaşlarındaki kız kardeşler ile 16 ve 18 yaşındaki iki kız çocuğu koruma altına alındı. İzmir'deki Çocuk İzleme Merkezi'ne getirilerek uzmanlar denetiminde ifadelerine başvurulan çocukların anlattıkları doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, "çocukların menfaat karşılığı ilişkiye girmesi"ne aracılık ettikleri iddiasıyla Z.T. (39) ile kızı E.T'yi (16), "cinsel istismarda bulunduğu" iddiasıyla da A.P'yi gözaltına aldı.

- Çocukların uçucu maddeye koklamaya alıştırılarak fuhuşa zorlandıkları iddia edildi

Çocukların, zanlılar tarafından "uçucu madde" koklamaya alıştırıldıkları ve menfaat karşılığı fuhuşa teşvik edildikleri ileri sürüldü.

Z.T. ve E.T'nin evinde yapılan aramada bir kuru sıkı tabanca bulunurken, çocukların ilişkiye zorlandığı iddia edilen İskele semtindeki evde ise çok sayıda cinsel içerikli ilaç ve kaçak sigara ele geçirildi.

Jandarma, çocuklarla ilişkiye girenlerin tespit edilmesi yönünde çalışma başlattı.

Sorgularının ardından uyuşturucu bulundurma, kaçakçılık ve cinsel istismar gibi suçlardan kaydı bulunan H.K. "nitelikli cinsel istismar", "alıkoymak", "fuhuşa teşvik" ve "tehdit", A.P. "nitelikli cinsel istismar", Z.T. ile E.T. ise "fuhuşa aracılık ve yer temin etme" suçlamasıyla Urla Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, 13 ve 17 yaşlarındaki kız kardeşlerin anne ve babasının da "aile yükümlülüklerine yerine getirmeme" suçlamasıyla gözaltına alındığı, haklarındaki işlemin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber