Muş'ta 9 kişilik ailenin yakılarak öldürüldüğü iddiası

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde 1993'te meydana gelen ve 9 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayla ilgili davanın Kırıkkale'de görülmesine başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta 9 kişilik ailenin yakılarak öldürüldüğü iddiası

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde 1993'te meydana gelen ve 9 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayın davası, Kırıkkale'de görülmeye başlandı.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan H.A. ile T.N, olay günü anne ve babası ile 7 kardeşini kaybeden Aysel Öğüt ile amcası Mehmet Eşref Öğüt hazır bulundu.

Öğüt ailesini Muş, Bitlis ve Ankara barolarından 12 avukatın savunduğu duruşma, 35 sayfalık iddianamenin okunmasıyla başladı. Sanıklar savunmalarında, haklarında yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi.

Ailesinden 9 kişiyi kaybeden Aysel Öğüt ise sanıklardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

- Olay

Muş'un Altınova beldesinde yaşayan ve terör örgütüne yardım, yataklık yaptığı öne sürülen Öğüt ailesine ait ev, 1993 yılında yakılmış, olayda aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Ailenin yakınlarının Muş Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, dönemin Hasköy Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı B.K, Üsteğmen H.A, Gökyazı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş T.N. ve İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Vekili Ş.U. hakkında, "Kasten ev yakmak suretiyle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan TCK'nın 82/1-c ve 38/1 maddeleri gereğince her sanık için ayrı ayrı 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Muhabir: Fatih Gökmen, Emrah Yaşar

Yayınlayan: Murat Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber