Konya'da kapalı köy yolu yok

Konya’da da etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ilçelerdeki önlemlerini artırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da kapalı köy yolu yok

Konya'da da etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ilçelerdeki önlemlerini artırdı.

Aniden bastıran kar yağışı nedeniyle ilçe ve köylerdeki kar kalınlığı yer yer 10 santimi buldu. Kar yağışıyla birlikte Konya İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, ilçelerde önlemlerini alarak kar kalınlığının yüksek olduğu yerlerde yolun açılması için önlemlerini artırdı. 180 personelin görev aldığı karla mücadele ekipleriyle birlikte; 21 grayder, 4 adet kar bıçaklı kamyon, 1 adet kar rotatifi, 8 adet yükleyici, 20 adet akaryakıt kamyonu, 3 adet tır çekici, 12 adet pikap ve 5 adet dozer ile çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Kapalı köy yolu bulunmadığını belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, "Kar yağışını takiben ekiplerimiz önlemelerini alarak gerekli çalışmalarını sürdürüyoruz. Konya yol ağı bakamından büyük bir il. 8043 kilo metre yol ağı bulunan Konya'da 583 köy ve 168 belde mevcut. Arkadaşlarımız bereketin olumsuz bir duruma dönüşmemesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Nöbetçi ekiplerimiz belirli bölgelerde bekletiliyor. İnşallah hiçbir vatandaşımız mağdur olmadan yolarımızı kullanır hale getirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Karla mücadele için İl Özel İdaresindeki nöbetçi memur 24 saat ilçe ve beldelerden gelen başvuruları anında değerlendirerek ekipleri o bölgelere yönlendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber