Önce Mars'a sonra Kemeraltı'na

Uzay Kampı Türkiye'ye yabancı ülkelerden gelen öğrenciler, önce kamptaki simülatörle Mars'ın vadilerinde sanal keşif yapıyorlar sonra İzmir'in tarihi yerlerini geziyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce Mars'a sonra Kemeraltı'na

Bu yılki programlarına 360 derece dijital görüntü imkanı veren "sihirli küre", dijital yıldızevi, güneş teleskobu gibi son teknoloji ürünü eğitim araçlarını ekleyen Uzay Kampı Türkiye'de özellikle Mars'ta sanal gezinti yaptıran "Mars gezgini" simülatörü büyük ilgi görüyor. 2014 yılında birçok dönemin yurt içinden ve yurt dışından gelen taleplerle dolduğunu, yabancı ülkelerden gelen öğrencilerin Uzay Kampı Türkiye'deki programlarına katılmanın yanısıra İzmir şehir turu da aldıklarını anlatan Yurtiçi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday, "Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Avrupa ülkelerindeki uluslararası okullardan gelen öğrenciler ülkemizin tarihi güzelliklerini de görmek isteyip özel program talep ediyorlar. Hem Mars gezgini, sihirli küre gibi eğitim araçlaryla güçlendirdiğimiz programlarla uzay eğitimi veriyoruz hem de okulların taleplerine göre Efes'e, Meryem Ana'ya, Kadifekale'ye ve Kemeraltı'na götürerek tarihi güzelliklerimizi tanıtıyoruz" dedi.

Ege Serbest Bölgesi'nde, bir ESBAŞ girişimi olarak 2000 yılında kurulan kampın sunduğu programlara 50 ülkeden 125 bini aşkın kişi katıldı. Kampta çocuklar için uygulamalı uzay bilimleri eğitimi veriip tüm yıl boyunca süren farklı programlarda astronot ve kozmonotların öğrencilerle buluşturulması, NASA bilimadamlarıyla canlı videokonferanslar yapılması gibi özel etkinlikler düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber