Polisler 4 yıllık üniversite mezunu olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Akademisi Başkan Vekili Naci Uğur, yakın gelecekte tüm polis memurlarının 4 yıllık üniversite mezunu olacağını söyledi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı makamında ziyaret eden Uğur, Polis Akademisi Başkanlığı olarak Emniyet Teşkilatı'na hizmet öncesi eğitim veren bir kuruluş olduklarını belirterek, "Türkiye genelinde önlisans düzeyinde 24 Polis Meslek Yüksekokulu var. Bununla beraber özel yasayla çıkarılan Polis Meslek Eğitim Merkezleri mevcut. Eskişehir'de yaklaşık 31 eğitim kuruluşu var. Bu eğitim kuruluşlarındaki öğretim elemanlarıyla standart modernizasyonu sağlamak ve formasyonu geliştirmek adına bölgesel seminerler düzenliyoruz. Bu hafta sonu Aksaray'da da bir seminer düzenlenecek. Bu sebepten dolayı Polis Akademisi Başkan Vekili olarak bu seminerler öncesinde eğitim kurumlarımızı ziyaret ediyorum. Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bayrak'ı da ziyaret ederek, Eskişehir Polis Eğitim Merkezi'nde iyi bir eğitim verildiğini gözlemledim" dedi.

Çok yakın bir gelecekte 4 yıllık üniversite mezunu olmayan polis kalmayacağını kaydeden Uğur, "Emniyet Genel Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi arasında bir protokol imzaladık. Zaten Eskişehir'deki okulumuz gibi Polis Eğitim Merkezi'ndeki okullarımızda üniversite mezunları okuyorlar. Polis Akademisi'ne bağlı 24 Polis Meslek Yüksekokulu'nda 2 yıllık önlisans eğitim alan öğrencilerimiz, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi arasındaki protokol gereği hiçbir koşulsuz ve sınavsız AÖF 3. sınıfına giriyorlar. Zaten bu uygulama, 2 yıldır devam ediyor. Yani 2 yıl sonra mezun olanların hepsi 4 yıllık yüksekokul mezunu olacaklar. Bizim saflarımıza her yıl 20-30 bin 4 yıllık yeni mezun katılıyor. Önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde bütün polis memurlarımız 4 yıllık yüksekokul mezunu olacak. Hedefimiz tüm polislerin üniversite mezunu olmasıydı ve bu başarıldı" diye konuştu.

Naci Uğur, Polis Eğitim Merkezi'ne katkılarından dolayı Vali Çalışıcı'ya Polis Akademisi şapkası ve plaket verdi. Kadir Çalışıcı, şapkayı giyip, gazetecilere poz verdi. Polis Akademisi Başkan Vekili Naci Uğur, daha sonra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi de ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber