MEB'in 'Anne Baba Okulu Projesi' ilk mezunlarını verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BAŞKENTTE, OKULLARDA ŞİDDETE KARŞI SEFERBERLİK

Ankara'da veliler, artık hem çocuklarına hem de eğitim çalışanlarına "okulda şiddet" konusunda destekçi olacak.

Ankaralı ebeveynler, bu konuda açılan eğitim kursunu başarıyla tamamlayarak çocuklarından önce karne almanın sevincini yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Anne ve Baba Okulu" projesi Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde başladı. Keçiören'de açılan ve "Şiddetle mücadele, aile için iletişim, verimli çalışmada ailenin rolü, çocuğa karşı yaklaşım, ergenlik dönemi" konularda derslerin verildiği kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kimi veliler, ana-baba okullarına çocuklarıyla gelerek ders gördü, kimisi de gelini ve kızını beraberinde getirdi. Veliyi okulla da tanıştıran projenin ilk mezunlarına sertifikalarını Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüyesin Yurtoğlu ve ilçe kaymakamı verdi.

5 gün süren seminerlerde yaklaşık 2 bini aşkın veliye şiddet ve çocuk eğitimi bilgisi verdi. Velilerin, her gün çocukları gibi yoklamaları alındı ve ders defterleri tutturularak okul atmosferi ve okul kültürü verilmeye çalışıldı. Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, projenin amacının, velilere bu seminerlerle farklı bakış açıları kazandırmak olduğunu belirterek, "Aileleri ve özellikle çocuklarıyla olan sorunlarını aşmakta yol kat ettiklerini gördük. Ve velilerimiz bu tür çalışmaların süreklilik kazanmasını talep etti. Amacımız şiddetin olmadığı bir dünya arzuluyoruz" dedi.

Veli konseyi çalışmalarının da yer aldığı etkinlik Keçiören ATO İlköğretim okulunda yapıldı. Veliler, yapılan törenle bir anlamda çocuklarından önce karne sevincini de yaşamış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber