Bağ-Kur'un 2 trilyon lirası yanlış hesaba yatınca...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur'un, Konya Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesine olan yaklaşık 2 trilyon lira tutarındaki borcunun, yanlışlıkla bir çiftçinin hesabına aktarıldığı, hastanenin ancak 1 yıl sonra hesabına para yatırılmadığını fark etmesi sonucu ortaya çıktı.

Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi, Bağ-Kur'a, ödenmemiş alacaklarının Ziraat Bankası Merkez Şubesindeki hesabına yatırılmasını istedi.
Bu talep üzerine 2005 Ocak ayından itibaren bir yıl süreyle borçlarını bankaya yatıran Bağ-Kur, kimden kaynaklandığı henüz belli olmayan karışıklık nedeniyle farkında olmadan bir vatandaşı trilyoner yaptı.

Meram ilçesinde çiftçilikle uğraşan Hüseyin S'nin (31) hesabına yanlışlıkla bir yıl içinde belli aralıklara yaklaşık 2 trilyon lira yatırıldı.
Hüseyin S, hesabına yatırılan paralarla ilgili bankaya itirazda bulunmadığı gibi, 194 milyar 273 milyon lirayı bankadan çekerek, otomobil, ev ve tarla gibi gayrimenkuller satın aldı.

Aradan geçen bir yıl içinde hesabında Bağ-Kur tarafından yatırılan para olmadığını fark eden hastane yetkililerinin Bağ-Kur'u arayarak, durumu bildirmesi sonucu gerçek ortaya çıktı.

Bağ-Kur yetkilileri, hatanın tamamen Ziraat Bankasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Bankanın, Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesinin eski hesap numarasını başka birine verdiğini ve paranın da bu hesaba yatırıldığını ileri süren yetkililer, "Para aslında 'Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesine ödenmek üzere' şeklinde gönderiliyordu. Halen konuyla ilgili araştırma sürüyor. Bir yanlışlık yüzünden bu durum yaşandı" dedi.

Ziraat Bankası Konya Şubesi yetkilileri ise, elektronik ortamda gönderilen hesap numarasına göre para yatırıldığını iddia ederek, "Hata kesinlikle bankanın değil. Bağ-Kur'un, yanlış hesap numarası iletmesi nedeniyle para Hüseyin S'nin hesabına yatırılmış. Bizim 180 bin müşterimiz var. Bu kişi, parayı hep dışardan çekmiş bankaya hiç uğramamış..." diye konuştu.

Banka yetkilileri, kalan paranın bloke edildiğini, olayın aydınlatılması için çalışma yapıldığını bildirdi.

Hesabına yatan paranın 194 milyar 273 milyon lirasını çekerek, kendisine ev ve otomobil aldığı belirtilen Hüseyin S'nin polis tarafından yakalandığı ve borcunu ödeyeceğini söylediği öğrenildi. Hesapta 1 trilyon 900 milyar lira bulunduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber