450 öğrenci 2 bin fidanı toprakla buluşturdu

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Millizafer İlk Öğretim Okulu işbirliği ile Muttalip-Bozdağ mevkiine 2 bin fidan dikildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
450 öğrenci 2 bin fidanı toprakla buluşturdu

Konu ile alakalı Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, etkinliğe 12 otobüsle gelen Millizafer İlköğretim Okulu'ndan 450 öğrenciye ilk önce fidan dikimi tarif edildi. Öğretmenler ve görevliler nezaretinde sahaya dağılan öğrenciler, "Kendi fidanını kendin yetiştir projesi "kapsamında 2 yıldır büyüttükleri meşe fidanları ile Orman Teşkilatı'nın sağladığı çam ve sedir fidanlarını toprakla buluşturdular. Toprak işlemesi daha önce Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan 20 dekarlık alana yaklaşık 2 bin fidan dikildi.

Orman İşletme Müdürü Akın Akman, isteyen bütün okul ve sivil toplum kuruluşları ile fidan dikim etkinliği yaptıklarını belirterek, "Minik öğrencilerimiz bugün doğa için çok önemli bir iş yaptılar. Fidanların bir kısmını da tohumdan kendilerinin yetiştirmesi çok daha anlamlı" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Talip Bilgin ise, organizasyon için Orman Teşkilatı'na teşekkür ederek, "Fidanları toprakla buluşturduk. Ormanlarımız çoğalacak, oksijenimiz artacak. Her yıl ağaç bayramı etkinliğimize devam etmek istiyoruz'' diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber