Karatay Vuslat törenine hazır

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, bu yıl 7-17 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Hz. Mevlana’nın 740’ıncı Vuslat Yıldönümü etkinlikler için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karatay Vuslat törenine hazır

Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 740'ncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat ve huzurlu bir şekilde konaklamaları ve Konya'yı anılarında güzel bir şekilde iz bırakarak hatırlamaları için ilçe genelinde bir dizi çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında, Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü çalışanları da vuslat törenleri öncesi seferber oldu. Özellikle Mevlana Müzesi ve çevresinin temizliği ekipler tarafından gerçekleştirilirken Zabıta Müdürlüğünce ise şehir merkezinde hizmet veren lokanta ve oteller denetlendi. Ayrıca vuslat törenleri için Mevlana Kültür Merkezi'ne gelen vatandaşlara ikramlarda bulunulacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Çalık, işletmecilere yönetmelikler çerçevesinde hareket etmeleri ve daha duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi. Özellikle kente gelen misafirlerin konaklayacakları otellerin daha düzenli olması ve lokantaların ise hijyen bakımından dikkatli olması nedeniyle Zabıta Müdürlüğü olarak bir dizi çalışmalar sergilediklerini belirten Çalık, denetimlerin hafta boyunca devam edeceğini ifade etti. Vuslatın görkemli bir şekilde kutlanması manasında Karatay Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Çalık, Temizlik İşleri Müdürlüğünün 24 saat görev başında olduğunu, Zabıta Müdürlüğünün ise denetimlerini artırdığını vurguladı. Temizliğe ve kurallara riayet etmeyen iş yerleri hakkında cezai işlem yapılacağının altını çizen Çalık, halk sağlığının korunması noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber