Tartışmalı yolun yüzde 70'i tamamlandı

Kütahya'da, 2 kez ihalesi iptal edilen ve Özel İdarenin gayretleri ile sıcak asfalt olarak yapılan Altıntaş-Aslanapa yolunun yüzde 70’i bitti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tartışmalı yolun yüzde 70'i tamamlandı

İhaleye çıkan ancak itiraz sebebiyle ihalesi iptal edilen Altıntaş Aslanapa karayolu her iki ilçede de Köylere Hizmet Götürme Bitliği tarafından ihale edilerek yapımına başlandı.

İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, normalde ilçe yolarının karayollarına ait olduğunu ancak Aslanapa'nın arada bir ilçe olması sebebiyle Altıntaş Aslanapa karayolu ağını karayollarına aldıramadıklarını dile getirdi.

İlçeler arası yolların Karayollarına ait olduğunu vurgulayan Durmuş, Aslanapa ilçesinin 1980 yılında ilçe olduğunu bu nedenle yolun karayollarına bağlanmasında bürokratik engeller çıktığını kaydetti.

Durmuş, "Sıcak asfaltın maliyeti 5 milyon lirayı geçiyor. Bizim bütçemizden 13 ilçeye ayırdığımız yol parası zaten 5 milyon lirayı bulmuyor. Geçen sene milletvekillerimiz ve il başkanımız başta olmak üzere birçok uğraş üzerine Altıntaş-Aslanapa yolu için 5 milyon TL para tahsis edildi. Bu para ile hem zeminin standardını yükseltmek hem de sıcak 6 metre genişliğinde yol yapmak için karar verdik. Mart ayında ihalesini yaptık. İhaleden sonra ihale iki kez itiraz edildi. İki kez iptal edilince ihaleyi iptal ettik köylere hizmet götürme birliği tarafından yolun yapımına karar verdik. Böylelikle herkes kendi ilçesinin yolunu yapacak. 13 kilometresini Aslanapa 18 kilometresini de Altıntaş ilçesi ihale etti şu anda yolun yüzde 70'i tamamlandı" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber