KESK eyleme hazırlanıyor

Genel Sekreter Tombul: "Örgütlü örgütsüz tüm kamu emekçilerinin gasbedilen haklarına sahip çıkacağına, birlikte mücadeleyi yükselteceğine inanıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK eyleme hazırlanıyor

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, 2014 yılı bütçesine karşı, "Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz" ilkesiyle alanlarda olacaklarını belirterek, "Örgütlü örgütsüz tüm kamu emekçilerinin gasbedilen haklarına sahip çıkacağına, birlikte mücadeleyi yükselteceğine inanıyoruz" dedi.

Tombul, KESK Samsun Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, "ısrarla gündemde tutulan" 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki kapsamlı değişikliklerle, tüm kamu emekçilerinin taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz iş gücü haline dönüştürülmek istendiğini savundu.

Hükümetin attığı her adımın bu tabloyu her geçen gün daha karanlık bir hale getirdiğini iddia eden Tombul, şöyle konuştu:

"Bu adımların izi bugün gündemimizde olan 2014 yılı Bütçe Kanun Taslağında net bir şekilde görülmektedir. Kaynakların nasıl ve kimlerden toplanacağından, bu kaynakların kimler için ne şekilde harcanacağına kadar varan kararları içeren bütçe, bu yıl da AKP hükümetinin sınıfsal ve siyasi tercihlerini bir kez daha ortaya koymaktadır. Emekçilerin birikimlerine el koyarak, ağır vergilerle toplanan kaynaklar bugün bir kez daha savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın tesis edilmesine aktarılmaktadır."

"Siyasi alanda yaşanan gelişmelerle emek alanında da uygulanan yıkım politikaları tüm boyutlarıyla karşımızdadır" diyen Tombul, şunları kaydetti:

"Bizler KESK olarak tüm bu saldırılara karşı koymak, hak kayıplarını önlemek ve yeni kazanımlar elde etmek için fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmekten başka bir yolumuzun olmadığını biliyoruz. Kamu emekçileri hükümetin artan baskılarına rağmen örgütlülüğünü ve mücadelesini büyüterek, taleplerini ezilen tüm kesimlerin talepleriyle birleştirerek bu saldırılara karşı koyacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu kapsamda 2014-2015 dönemini kapsayan 'toplu satış' sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak, AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, "Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz" ilkesiyle alanlarda olacağız. Örgütlü örgütsüz tüm kamu emekçilerinin gasbedilen haklarına sahip çıkacağına, birlikte mücadeleyi yükselteceğine inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber