DPÜ'de 'engelsiz üniversite' birimi hizmete açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) 'Engelsiz Üniversite Birimi' törenle hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DPÜ'de 'engelsiz üniversite' birimi hizmete açıldı

"Engelsiz Üniversite Birimi"nin kuruluş amacının engelli öğrencileri destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlayarak, başarı ve eğitimlerin önündeki kısıtlamaları kaldırmak, farkındalık oluşturmak ve bağımsız birer birey olarak özgürlüklerini geliştirmelerinde yardımcı olmak olduğu bildirildi.

Törende konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, sağlığın en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirtti. Karaaslan, ön yargıların da önemli bir engel olduğunu ifade edederek, "Zihni karmaşayı ve engelleri ortadan kaldırabilsek dünya ne kadar güzel bir yer haline dönüşecek. Esasında dünyayı yaşanılmaz ve katlanılamaz hale getiren bizlerin tutum, davranış ve zihinsel negatif yaklaşımlarımızdır. Esas olan bağışlayıcı olabilmek, hayata tebessümle bakabilmektir. Zihnimizde olumsuzluklar varken sağlıklı olmuşuz neye yarar. İnsanları seversek, kucaklaşırsak, paylaşırsak ancak o zaman engeller ortadan kalkar" diye konuştu.

Üniversite olarak engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmalara değinen Rektör Karaaslan, "Üniversite olarak elimizden geldiğince engelli öğrencilerimiz için Üniversitemizi yaşanabilir bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda çabalarımız artarak devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından 'Engelsiz Üniversite Birimi' hizmete sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber