Sürdürülebilir turizm için uluslararası eğitim

Koruma Alanları Sürdürülebilir Turizm Eğitimi Akyaka'da tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2013 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sürdürülebilir turizm için uluslararası eğitim

WWF Akdeniz Ofisi ve ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Uluslararası Deniz Koruma Alanları Kapasite Geliştirme Programı tarafından düzenlene 'Sürdürülebilir Turizm' eğitimi semineri tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında yapılan Deniz Koruma alanları Sürdürülebilir Turizm Eğitimi Akyaka'da gerçekleştirildi.

Eğitimde, sürdürülebilir turizme ilişkin kavramlar, bu alana yönelik değerleme çalışmaları, ziyaretçi etkilerinin yönetimi ve izlenmesi, etkileri minimize etmek için turizm endüstrisi ile çalışmak, turizm temelli eğitim ile destek ve sertifikasyon standartları gibi başlıklar üzerinde duruldu. Eğitime, Türkiye'deki deniz ve kıyı koruma alanlarının temel paydaşları olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere İzmir ve Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri, üniversiteler, ticaret odaları ve çeşitli STK'lardan 24 temsilci katılarak eğitim aldı.

Toplam beş gün süren eğitim, WWF Akdeniz Ofisi ve ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Uluslararası Deniz Koruma Alanları Kapasite Geliştirme Programı tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber