'Girişimcilik' dersi için yasa teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, okullarda "Girişimcilik ve Kendi Hesabına Çalışma" dersi okutulması için yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifte, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor. Teklif, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonraki ilk eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere, orta ve yükseköğretim kurumlarının son sınıflarının tamamında, "Girişimcilik ve Kendi Hesabına Çalışma" dersinin seçmeli ders olarak okutulmasını içeriyor.

Akgül, yasaya bir madde eklenmesini öngören teklifine, 5 sayfalık gerekçe sundu. Türkiye'de işsizlik ve istihdamla ilgili bilgilere ve çözüm önerilerine yer verilen gerekçede, Türkiye'de işsizliğin azaltılmasında kişilerin kendi hesabına iş yapması ve girişimciliğin önemli bir çözüm olduğu kaydedildi.

Gerekçede, "Girişimcilik ve kendi hesabına çalışma niteliğinin kazındırılmasında, aile ve çevrenin etkisi olduğu gibi bu, eğitimle de kazandırılabilir. İyi yetişmiş, nitelikli, hırslı işsiz gençlerimiz, gerekli itici güç olan sermayeye ulaşmaları halinde, kendi hesaplarına çalışmaya başlayarak üretime ve istihdama katılma konusunda istekli olacaklardır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber