TBMM'de bütçe krizi

MHP bütçe raporunu iade etti. Rapordaki ''Kürdistan'' ifadesi çıkarılmazsa, TBMM Başkanı Çiçek hakkında suç duyurusu yapılacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 01:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM'de bütçe krizi

Meclis'te Salı günü başlayacak olan bütçe görüşmeleri öncesi kriz çıktı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, bütçe raporunda yer alan ''Kürdistan" ifadesi çıkarılmadığı taktirde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. MHP grubuna gönderilen bütçe kanunu tasarısı da Meclis Başkanlığına iade edildi.

Halaçoğlu ''Bu tasarı Anayasa ve kanunlara uygun şekilde yeniden basılmazsa, bütçe görüşmelerine katılmama dahil tedbir alacağız. Bu Anayasaya aykırıdır, suçtur ve bu konuda suç duyurusunda bulunuruz" dedi. MHP Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın da ''Meclis çatısı altında alenen bölücülük yapılmasını ve bunun kayda geçirilmesini kabul etmeyiz'' açıklaması yaptı.

17 KEZ KÜRDİSTAN

Doğu-Güneydoğu bölgelerini Kürdistan olarak niteleyen ifade, BDP aracılığıyla 2014 Bütçe Kanunu Tasarısı'na girdi. TBMM Başkanlığı, Bütçe Tasarısı'nı, BDP'li komisyon üyelerinin bölgeyi Kürdistan olarak tanımladığı muhalefet şerhiyle birlikte bastırdı ve Salı günü Genel Kurul'da görüşülmek üzere dağıtımını yaptı. Raporda 17 kez Kürdistan ifadesi geçiyor.

Komisyonun BDP'li üyeleri Hasip Kaplan ve Adil Zozani'nin imzasıyla yer alan muhalefet şerhinde, 'Kürdistan'da eşitsiz gelişim ve ekonomik sömürü' başlıklı bir bölüme yer verildi ve "Kürt halk önderi Sayın Öcalan", "Türkiye Kürdistanı", "Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanı" gibi ifadeler yer aldı.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber