Komutan eşinin adıyla rüşvet almakla suçlanan emekli yarbaya dava açıldı

Haber Giriş : 11 Ocak 2004 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komutan eşinin adıyla rüşvet almakla suçlanan emekli yarbaya dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay'ın eşinin adını kullanarak, bir şirketten para aldıkları iddiasıyla 1'i emekli yarbay 3 kişi hakkında 8'er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Esen, Korgeneral Karabay'ın eşinin adı kullanılarak rüşvet alındığı iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, emekli Yarbay Erol Yurdakul'un, askerî ve diğer kurumlardaki ihale gibi işlerini prim karşılığında takip etmek için Astem Şirketi ile sözleşme imzaladığı belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı'nda çalıştığı belirtilen Hüseyin Özcan'ın, önceden tanıdığı Sevinç Yurtseveroğlu ile Korgeneral Karabay'ın eşi Ayten Hamın rolünü yapması için anlaştığı belirtilen iddianamede, Yurdakul'un da telefonla aradığı Astem Şirketi'nin yöneticisi Atilla Olcay'a, ?çok önemli bir kişi ile kendisine randevu ayarladığı, acele Ankara'ya gelmesini? söylediği kaydedildi.

Ortağı Serap Kazan ile Ankara'ya gelen Atilla Olcay'a, Sevinç Yurtseveroğlu adlı kişinin Korgeneral Karabay'ın eşi olarak tanıtıldığı belirtilen iddianamede, şu görüşlere yer verildi: ?Sevinç Yurtseveroğlu, görüşmede Astem Şirketi'nin 400 bin adet sargı bezi işini eşi Köksal Karabay'a kabul ettirebileceğini söyleyip, oğlunun kaza yaptığını, kazadan eşinin haberi olmadığını, bu nedenle acil paraya ihtiyacı olduğunu beyan ederek, yapacağı işin karşılığında Atilla Olcay'dan 75 bin dolar istemiştir. Olcay'ın ortağı, zarf içinde Yurtseveroğlu'na 5 bin dolar vermiştir. Daha sonra sanıklar parayı aralarında eşit olarak paylaşmışlardır.?

İddianamede, Olcay'ın daha sonra parayı verdikleri kişinin Korgeneral Karabay'ın eşi olmadığını öğrendiği ve 5 bin doları Erol Yurdakul'dan geri istediği ifade edilerek, sanıkların paranın bir kısmını aralarında toplayarak banka aracılığıyla Olcay'a gönderdikleri kaydedildi. ?Sanıkların, dolandırıcılık ve devlet memurunu intisap iddiasıyla menfaat temin etmek suçunu işledikleri anlaşılmıştır.? denilen iddianamede, emekli Yarbay Erol Yurdakul, Milli Savunma Bakanlığı'nda sivil memur olduğu belirtilen Hüseyin Özcan ile Sevinç Yurtseveroğlu hakkında 2'şer yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber