Sınavlarda torpil iddiasıyla görevden alındı

Adı ‘torpil belgesi’yle gündeme gelen Emniyet Eğitim Daire Başkanı Metin Varol, “Polis adaylarının alımında yaşanan sıkıntılar” gerekçesiyle görevden alındı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 12:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sınavlarda torpil iddiasıyla görevden alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Metin Varol görevinden alındı. Varol'un ismi bir belgeyle gündeme gelmişti. AKP Ordu milletvekili Fatih Ünal'ın imzasını taşıyan belgede, Ünal'ın Varol'dan polis eğitim merkezleri öğrenci alımı sınavına girecek bazı isimler için "özel ilgi ve yardım" talep ettiği iddia edilmişti. 23 Ekim 2013 tarihini taşıyan belgede "Aşağıda isim ve bilgileri bulunan şahıslar, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine öğrenci alımı değerlendirme ve seçme işlemleri mülakat sınavına gireceklerdir. Bu konuda ilgi ve yardımlarınızı beklerim" ifadeleri geçiyordu.

Polis adaylarının belirlenmesi

Geçen yıl da üniversite mezunlarının başvuruları arasından seçilen polis adaylarının belirlenmesindeki sorunlar nedeniyle Varol'un görevden alınmasının gündeme geldiği ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bunu askıya aldığı ifade edildi.

Pazartesi beklenmedi

Durumu değerlendiren ve kısa süre önce gerçekleştirilen sınavlarda sorunlar olduğu kanaatine varan Emniyet Genel Müdürlüğü, önceki akşam (Cuma) İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayıyla Varol'u görevinden alarak polis başmüfettişi yaptı. Varol'un yerine polis başmüfettişi Mustafa Tutar getirildi. Atamanın Pazartesi günü beklenmeden yapılması ve hemen Emniyet'in internet sitesinden duyurulması dikkat çekti.

FOTOMONTAJLA KAREYE GİRMİŞTİ...

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Metin Varol'ın ismi ilginç bir fotomontaj olayıyla da gündeme gelmişti. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in katıldığı Polis Akademisi'ne ait bir birimin açılış töreninde çekilen ve Polis Dergisi'nin 70. sayısında yayınlanan fotoğrafa, açılışta olmayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile Eğitim Daire Başkanı Metin Varol'un da fotomontajla eklendiği ortaya çıkmıştı. Törenin düzenlendiği tarihte Libya'da bulunan Çankal ile Varol, fotomontaj olayından bilgileri olmadığını söylemişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber