İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Maliye, sınıf değişikliği taleplerini böyle frenleyecek

Programcı ve çözümleyiciler THS'ye eklendi ama mali hakları değişmedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye, sınıf değişikliği taleplerini böyle frenleyecek

Maliye Bakanlığı, sınıf değişikliği taleplerini frenlemek için, sınıf değişikliği sonrası mali hak artışını sağlayacak olan ek gösterge, ek ödeme ve özel hizmet tazminatı değişikliklerini yapmıyor.

Bir çok unvanda mali artış yapılmadığı için, son dönemde bazı unvan mensupları taleplerini sınıf değişikliği yoluyla gündeme getiriyor. Programcı ve çözümleyiciler de bu meslek gruplarından birisi....

Programcı ve çözümleyiciler, Genel İdari Hizmetler Sınıfında yer almakta iken, 24 Temmuz 2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2013/5002 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda Yüksek Mühendis, Mühendis, Yüksek Mimar ve Mimar ile şehir plancısı ve Bölge Plancısı unvanlı personelin de yer aldığı Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamına dahil edilmiştir.

Ancak bu düzenleme THS'de yer almak açısından bir anlam ifade etse de mali haklar açısından çok da bir anlam ifade etmemektedir. Bu konudaki detayları 24 Temmuz 2013 tarihli haberimizde paylaşmıştık. Tıklayınız. (Bu haberde yer alan bir değişiklik- hizmet sınıflarının değiştirilmesi- 14 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.)

Mali haklarda bir değişiklik olması için ek gösterge, özel hizmet tazminatı ve ek ödeme kararnamesinde değişiklik yapılması gerekmektedir. Bu değişiklikleri şuan için Maliye Bakanlığı engellemektedir. Zira kurum, buna yol verilmesi durumunda bir çok meslek mensubunun da aynı yolu takip edeceğini düşünüyor.

Diğer taraftan, Büro Memur Sen, mali haklarda artış olması için yapılması gerekenleri hukuki bir metin olarak hazırlamıştır. Ancak bu hukuki metin, Meclis gündemine gelmediği gibi son KPDK toplantısında da ele alınmamıştır.

İŞTE YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber