Sağlık Bakanlığı geçişlerde 'aynı unvanda çalışıyor olma' koşulunu kaldırmalı

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı kurumlararası naklen memur alım ilanı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Ancak bu ilan da geçen yıl yayımlanan ilanlar gibi aynı şartları taşıyor. İlan metnine göre örneğin psikolog unvanına başvurabilmek için diğer kurumlarda psikolog olarak çalışmak gerekmektedir.

Sorunum şu, ben MEB Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktayım. Ancak mezuniyet branşım Psikoloji ve diplomamda psikolog ünvanı bulunmaktadır. İki defa Sağlık Bakanlığına Psikolog kadrosu için Kurumlararası geçişe başvurdum. Ancak belgelerim hiç kabul edilmedi. İnternet başvurum ise reddedildi.Başvuru sebebi olarak farklı bir kadro ünvanında çalışıyor olmak olarak açıklandı.

657 sayılı devlet memurları kanununa göre geçiş hakkı verilmiş olmasına rağmen ve MEB psikolog kadrosu olarak gözükmediğimizden (MEB Rehber Öğretmen ya da Psikolojik Danışman olarak gözükmekte) ve Psikolog olarak MEB'te kadro bulunmamasından (Rehberlik Hizmetleri yönetmeliğinde Psikolog olarak tanımlanan bir bölüm olsa da şu an MEB'te Psikolog Ünvanına sahip hiç kimse bulunmamaktadır.) kaynaklı geçiş hakkımız engellenmektedir.

Sağlık Bakanlığının bu uygulamayı değiştirmesini veya biz öğretmenlere özel bir düzenleme getirmesini talep ediyorum.

Saygılarımla

Haberi yazan: uzak ülke

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber