Büyükşehir ile ANSAN protokol imzaladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ile Kalekapısı Sanat ve Bahçe Galerisi'ni 15 yıllığına birlikte işletme protokolü imzaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehir ile ANSAN protokol imzaladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ile Kalekapısı Sanat ve Bahçe Galerisi'ni 15 yıllığına birlikte işletme protokolü imzaladı. Başkan Akaydın, ANSAN'ın kentin kültürüne çok önemli katkılar sağladığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) kullandığı Kalekapısı Sanat ve Bahçe Galerisi'ni 15 yıllığına birlikte işletme protokolü imzaladı. Protokolü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl imzaladı. Başkan Mustafa Akaydın, ANSAN'ın önemli bir kültür sanat markası olduğunu söyledi.

Başkan Akaydın, böyle kültür sanat mekanlarının önemli olduğuna değinerek, "Tarih ve kültürle iç içe yaşayan Kaleiçi'nde burası buluşma noktası oldu. Kuruluşunuzdan itibaren güzel icraatlarda bulundunuz. Burasının kalıcı olarak sahiplenilmesinde katkımız olduysa ne mutlu. Böyle mekanları rant ele geçirmeye çalışıyor. Bizim bunları korumamız lazım. Turizmin amiral gemisi olan Antalya'da kültür ve sanat etkinlikleri son derece önem kazanıyor. Antalya halkı Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinliklerine katılımlarıyla destek veriyor" dedi. Antalya'ya önemli müzeler kazandırdıklarını aktaran Mustafa Akaydın, şöyle konuştu:

"Oyuncak Müzesi, Soba Müzesi, Behlül Dal Müzesi'ni hizmete açtık. Yakın zamanda Kaleiçi Yat Limanı'nda Deniz Biyolojisi Müzesi hizmete girecek. Antalya'ya iki sanat galerisi kazandırdık. Kadınları edebiyatla buluşturduk. Kadınlarımız kendi senaryolarını yazarak tiyatro oyunu hazırladı. Türkiye'nin dört bir yanında oyunlarını oynadılar, yakın zamanda yurt dışında tiyatro gösterileri olacak. Yaşam boyu öğrenme projesiyle ASMEK faaliyetlerini arttırdık. 25 bin kursiyere ulaştık. Bunlar meslek edindirme adına önemli çalışmalar."

Antalya kent merkezine yeni bir canlılık getirmesi için Doğu Garajı Bölgesi'nin kültür merkezi olarak planlandığını anlatan Başkan Akaydın, "Yap-işlet-devret modeliyle burada kültür merkezi olması için planladık. Ama beklenen talep olmadı. Özel üniversitesi kurulmasında esnaflardan yoğun talep geldi. Daha önce Büyükşehir Meclisi'nden geçmedi ama tekrardan Aralık meclisine gelecek. Arkeolojik kazıların olduğu alanı yarı açık müze ve modern sanatlar galerisi olarak planladık yakın zamanda ihaleye çıkacak. Antalya'da sanata ve sanatçıya olan desteğimiz sürecek" diye konuştu.

ANSAN'DAN TEŞEKKÜR

ANSAN Başkanı Çakçıl ise protokolden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "ANSAN için bugün çok önemlidir. 1992 yılında kurulmuş olan derneğimiz bundan sonra çalışmalarını daha rahat yapma imkanı bulacak. Kültür sanat etkinliklerini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne ve sizlere

teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Akaydın, ANSAN'a Atatürk portresi hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber