'Yunuslar' kış boyunca ekip otosuyla hizmet verecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ekiplere, 65 yeni araç tahsis edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yunuslar' kış boyunca ekip otosuyla hizmet verecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan "Yunus" olarak bilinen motosikletli polis timleri, olumsuz hava koşularında ekip otosuyla görev yapacak.

Haliç'teki Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde düzenlenen törenle 65 yeni araç, ekiplere verildi.

Törende konuşan Motosikletli Polis Timleri Amiri Burak Güler, olumsuz hava koşullarında motosiklet kullanımında ortaya çıkabilecek kaza riskini sıfıra indirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Motosiklet kullanan polislerin profesyonel olmasına rağmen risk alma gibi bir lüksleri bulunmadığını ifade eden Güler, bu nedenle olumsuz hava koşullarında motosiklet yerine ekip otosuyla görevlerine devam edeceklerini belirtti.

Yeni araçların özel bir donanımı bulunmadığını aktaran Güler, her araçta 3'er polis bulunacağını ve suçun yoğunluğuna göre, bölgelere dağılarak çalışacaklarını anlattı. Güler, araçlarda ayrıca nezaret sistemi de bulunduğunu söyledi.

Yeni araçlarla kapasitelerinin genişlediğini de dile getiren Güler, böylece daha verimli hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından "Yunuslar", yeni araçlarını tanıtmak amacıyla kısa bir gösteri yaptı. Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde siren çalarak sırayla çıkan ekipler, bir süre tur attıktan sonra görev yerlerine dağıldı.

Motorize ekipler, üzerinde "Yunus" amblemi bulunan araçlarda, kış boyunca görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber