Simitin fiyatı ekmeği solladı

Kütahya’nın Simav ilçesinde simitin fiyatı ekmeği solladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simitin fiyatı ekmeği solladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde simitin fiyatı ekmeği solladı. 90 gramı 50 kuruştan satılan simit 10 Aralık 2013 Salı gününden itibaren 75 kuruştan satılmaya başlandı. İlçede 250 gram ekmek fırın, market ve bakkalarda 60 kuruştan, halk ekmek bayilerinde ise 50 kuruştan satılmaya devam ediyor.

Simit imalatçıları gevreğe yapılan zammın susam ve undaki maliyet artışından kaynaklandığını bildirdi. Özellikle susamın karaborsada olduğunu vurgulayan simitçiler hiç istemedikleri halde zorunlu zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Zam oranını belirlerken Simav'ın içerisinde bulunduğu ekonomik durgunluğu göz önüne alarak çevre il ve ilçelere nazaran biraz daha insaflı davrandıklarını ifade eden Simavlı simitçiler vatandaşlardan anlayış beklediklerini bildirdi.

Kira, susam, un ve işçilikte yaşanan son fiyat artışlarının esnafı yok olma noktasına getirdiğine vurgu yapan Simavlı simitçi ustası Remzi Karaduman, "Esnafımız sürekliliğini sağlayabilmek için tam iki yıldır 50 kuruştan sattığı 90 gramlık simiti 10 Aralık 2013 Salı gününden itibaren 75 kuruştan satmak zorunda kalmıştır" şeklinde tonuştu.

SİMİT ARTIK DAR GELİRLİ İÇİN SİMGE OLMAKTAN ÇIKTI

Simavlı işçi Ali Tuncay son zamlardan sonra 75 kuruştan satılmaya başlayan simitin artık dar gelirli için simge olmaktan çıktığını çay ile simit yerine ekmeği tercih etmeye başladıklarını söyledi.

İşçi emeklisi Abdullah Aksoy (65), "Herkes haklı. Piyasanın durumu belli. Simitçi zam yapmakta haklı. Bizlerde fiyatı çok bulmakta haklıyız. Yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber