Türkiye, Avrupalı eğitim bakanlarını ağırlayacak

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin eğitim bakanları gelecek yıl Türkiye'de buluşacak.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Konseyi kurulduktan sonra ilki 1959 yılında Hollanda'da gerçekleştirilen konferansın 22'ncisinin İstanbul'da düzenlenmesi kararlaştırıldı. "Avrupa Eğitim Bakanları Daimi Konferansı" başlıklı konferans, 4-5 Mayıs 2007 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Konsey'e üye 46 ülkenin yanı sıra gözlemci ülkelerden de gelecek 48 eğitim bakanını ağırlamaya hazırlanıyor.

22'nci konferans için yürütülen hazırlık çalışmaları çerçevesinde son olarak Strasbourg'da gerçekleştirilen toplantıda konferansın ana temasının "Daha İnsani Bir Avrupa İçin Eğitim Politikalarının Katkısı" olması teyit edildi. Konferansın ana konuşmacısı olarak da konuyla ilgili olması dolayısıyla Finlandiya Cumhurbaşkanı'na teklif götürülmesine karar verildi.

Konferansın çalıştaylarında "Eğitim Açısından Çocuk Hakları, Eğitimden Mahrum Gruplar Başta Olmak Üzere Daha İçerici Bir Eğitim ve Öğrenen Topluluklar ve Ortak Sorumluluklar" başlıklı konular ele alınacak. Konferans sonunda "İstanbul Deklarasyonu" yayımlanacak.

Avrupa Eğitim Bakanları Daimi Konferansları, belli aralıklarla çeşitli ülkelerde gerçekleştiriliyor ve her konferansta belli bir konu başlığı ele alınıyor. 21'inci konferans 2003 yılında Atina'da düzenlenmişti.

Türkiye, bu konferansa ikinci kez ev sahipliği yapacak. 1989 yılında yine İstanbul'da gerçekleştirilen konferansta iletişim ve teknoloji konusu ele alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber