'Okulun huzurunu bozanlar açık liseye alınsın' önerisi

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası(BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, okullarda baş gösteren şiddet olaylarının önüne geçmek için suç işlemeyi, kavga etmeyi alışkanlık haline getiren çocukların kaydının açık liseye alınmasını önerdi.

Gürkan Avcı yayınladığı açıklamada, BES olarak son bir ayda okullarda yaşanan 100'ü aşkın yaralama, 10 ölüm olayını incelediklerini, şiddetin genellikle eğitim başarısı ve kalitesi düşük yoksul mahalle okullarında daha çok görüldüğünün göze çarptığını bildirdi.

Özel okullar, Fen ve Anadolu Lisesi gibi eğitim başarısı ve kalitesi yüksek okullarda şiddet olaylarına fazla rastlanmadığını belirten Avcı, taşra ve yoksul mahalle okullarındaki şiddeti genellikle okuldaki küçük bir azınlığın çıkardığını öne sürdü.

"Saldırgan davranışlar göstermeyi alışkanlık haline getiren bu azınlığın spor, bilgisayar, güzel sanat etkinlikleri gibi çeşitli alanlara yönlendirilmesi bu öğrencilerde sağlıklı davranışlar geliştirecektir, fakat tüm rehberlik ve yönlendirme çalışmalarına rağmen okulun huzur ve düzenini bozan çocukların kaydı açık liseye alınmalı" diyen Avcı, birçok yabancı ülkede uygulanan bu yöntemin Türkiye'de uygulanmasının da zorunluluk haline geldiğini savundu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber