Derse girmesine izin verilmeyen hoca intihar etti

Haber Giriş : 22 Nisan 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun eski Müdürü Yard. Doç. Dr. Mursayettin Eksen (49), okulun merdiven boşluğundaki demirlere elektrik kablosuyla kendini astı.

Cesedi hizmetliler tarafından bulunan Eksen'in, sabaha karşı saat 06.30 sularında hayatını kaybettiği belirtildi. Eksen'in intiharından önce mektup yazmak istediği, bileklerini kestiği için halsiz kalarak mektubunu yarıda bıraktığı öğrenildi. Yakınları, intiharın üniversitedeki baskı ve haksız uygulamalardan kaynaklandığını ileri sürdü.

Sağlık yüksekokulunda yıllarca müdürlük yapan Doç. Dr. Eksen, iki yıl önce görevinden alındı ve yerine Prof. Dr. Lale Afrasyap atandı. Eksen'in doçent olması için 12 yıllık bekleme süresi haziran ayında dolacaktı. Yabancı dil sınavında başarılı olamadığı için yardımcı doçentlik süresinin sonunda işsiz kalma endişesi taşıyordu. Yakın arkadaşı Muammer Aldağ, Eksen'in görev süresinin sonunda üniversite yönetiminin kendisine sahip çıkmayacağı endişesini taşıdığını, bu sebeple veteriner olarak çalışmak üzere Muğla Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde görev almak için başvurduğunu söyledi. Aldağ, Eksen'in kredi kartı borcu bulunduğunu da belirtti. Öğretim üyesinin intihar ettiğini duyan öğrenciler ve Yard. Doç. Dr. Eksen'in mesai arkadaşları, büyük şaşkınlık yaşadı. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Lale Afrasyap, yaşanan olay sebebiyle okulun tatil edildiğini açıkladı. Bu arada acı haberi duyarak okula gelen öğretim üyesinin 2 kızı gözyaşlarına boğuldu. Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik'e, ?Hocamız burada uzun yıllar müdürlük yaptı. Son zamanlarda dersleri de elinden alındı. Buruşturulup bir kenara atıldı.? diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Rektör Oktik, ?Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz.? diyerek öğrencileri tersledi. Öğrenciler ise ?Hocamız içimizden biriydi. Hepimizi tanırdı, dertlerimizle ilgilenirdi. Sizin getirdiğiniz müdür Lale Afrasyap, bizim burada öğrenci olduğumuzu bile bilmez. Nasıl oluyor da bilgi sahibi olmuyoruz?? şeklinde cevap verdi. Oktik, basına konuyla ilgili demeç vermezken, soruları yazılı olarak istedi. Muğla Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mansur Harmandar da, ?Rektör Bey basını yanlış bilgilendiriyor. Arkadaşımız, prosedür gereği görevinden alınmadı. Şu anda profesör olan okulun müdürü Lale Afrasyap doçent olarak geldiğinde görevden alındı. Lale Hanım geldiğinde, Mursayettin Bey 6 ay vekaleten görev yapmıştır.? dedi. Muğla Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Selçuk Özdağ, Eksen'in intiharına üniversitenin yanlış uygulamasının sebep olduğunu belirtti. Özdağ şöyle konuştu: ?Kendisi doçentlik bekliyordu. Öğretim görevlisi olacağını öğrendi. Hakkında soruşturma açılması gerekenlere soruşturma açtırılmayıp doçentlik verilmesi, kendisine ise öğretim görevlisi gibi derecesi düşük bir ünvan verilmesi Eksen'i bunalıma soktu.?

Bu arada Eksen'in ailesi, üniversitede cenaze töreni istemedi. Eksen, evinin bulunduğu üniversite lojmanlarında yapılan törenden sonra ikindi namazını müteakip doğum yeri Muğla'nın Turgut beldesinde toprağa verildi. Cenazede kızları Ayşe ve Suna ile öğretmen eşi Sunay Eksen ve öğrencileri gözyaşı döktü.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber