MEB: Türban broşürü için izin alınmadı

Haber Giriş : 22 Nisan 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) Radikal'in gündeme getirdiği AKP'li Eyüp Belediyesi'nce bazı okullarda dağıtılan 'Örtünmemek günahtır' yazılı kitap ve broşürler için Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne izin talebinde bulunmadığını bildirdi. Bu tür izinlerin valilik kanalıyla alındığını anımsatan bakanlık yetkilileri, şunları kaydetti: "Bu tip bir propagandayı doğru bulmuyoruz. Ortada yanlış bir uygulama varsa gereği yapılacaktır. Okul yönetimlerinin broşürlerin dağıtımı konusunda rol oynadığını sanmıyoruz. Dışardan birileri gelip ilgili broşürleri dağıtmış olabilir. Olayı araştıracağız ve gerekeni yapacağız."

Eyüp Belediyesi Basın Müdürü Zekeriya Yıldız ise broşürün şimdiki Din Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Yıldız tarafından yedi yıl önce hazırlandığını söyledi.
Eyüp Kaymakamı Salih Karabulut ise okul yönetimlerinin söz konusu broşürlerin dağıtımına olur vermesinin soruşturulacağını kaydetti.

Bu arada Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir de konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Akdemir, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruyu yöneltti: "Örtünmemek günahtır' propagandası laikliğe aykırı mıdır? Aykırı ise bu belediye ve bu propagandayı yapan sorumlular hakkında görevden alma istemiyle işlem başlatılacak mıdır?"

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber