OGM'nin görevde yükselmesine iptal kararı

OGM'nin İşletme Müdürü ve İşletme Müdür yardımcısını görevd yükselinecek unvanlar arasında göstermemesine iptal kararı verildi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OGM'nin görevde yükselmesine iptal kararı

Bilindiği üzere, genel görevde yükselme yönetmeliği 31 Ağustos 2013 tarihi itibariyle değiştirilmiş ve şube müdürü unvanı için sözlü sınav getirilmiştir. Tıklayınız.

Ayrıca kurumda 2 yıl çalışmış olma şartı ve yönetmelik ekinde yer alan personel değerlendirme formu da kaldırılmıştı.

Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası tarafından açılan davada, Orman Genel Müdürlüğünün görevde yükselme yönetmeliği için dikkat çekici bir yürütmeyi durdurma kararı verildi. 10.4.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile işletme müdür ve işletme müdür yardımcısı kadroları, görevde yükselinebilecek kadrolar arasından çıkarılmıştır. Mahkeme hangi objektif kıstaslara göre atama yapılacağının belli olmaması nedeniyle, işletme müdür ve işletme müdür yardımcısı kadrolarına yer vermeyen yönetmeliğin 5/2-a bendinin yürürlüğünü durdurmuştur.

Diğer taraftan; daire başkanı, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı kadrolarına atanabilmek için bulunulması gereken görevler ile bu görevlerde ne kadar süre çalıştırılması gerektiğine dair bir belirleme yapılmadığı için yönetmeliğin 6. maddesi hakkında başka bir dairece yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Bu karar sırasında Danıştay, belli aşamalardan geçerek üst unvanlara atanılmasının 657'nin kariyer ve liyakat ilkelerinin bir gereği olduğuna dikkat çekmiştir.

Danıştay'ın bu kararı, genel görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişikliğin iptali için açılan dava bağlamında da önemlidir.

Bu arada şunu belirtmek istiyoruz: Kararı yayınladığımız bugün itibariyle Orman Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Yönetmeliğini değiştirmiştir. Dolaysıyla bu yürürlüğü durdurma kararı, yeni yönetmelik hükümleri iptal edilmediği sürece, işlevsiz kalacaktır.

İşte Danıştay'ın Orman Görevde Yükselme Yönetmeliğine dair kararı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber