Özürlü ve Eski Hükümlülerin Kamuda İstihdamı

Özürlüler kamu kurum ve kuruluşlarında hem memur hem de işçi statüsünde çalışabilmektedir. Eski hükümler ise sadece işçi statüsünde istihdam edilebilmektedir. İşçi statüsündeki ilanlar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından, memur statüsündeki ilanlar ise Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmaktadır. Özürlü ve eski hükümlüler, yetkili kurumların yaptığı açıklamaya gereğince KPSS'ye de girebilmektedir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2006 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞÇİ STATÜSÜNDEKİ İLANLAR

1- Özürlü: Özürlüleri, işçi statüsünde çalıştırmaya yönelik ilanların dayanağı "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği"dir.

İşçi statüsündeki ilanlar Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanmakta ve sitemizin İlanlar kategorisine eklenmektedir.

Yayımlanan ilanlara 15 gün içinde başvuru yapmak gerekmektedir.

İşçi statüsündeki özürlü ilanlarına başvurabilmek için KPSS'ye girmek gerekmektedir.

2- Eski hükümlü: Eski hükümlerin işçi olarak istihdamlarının dayanağı ise "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliğ"dir.

İşçi statüsündeki ilanlar Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanmakta ve sitemizin İlanlar kategorisine eklenmektedir.

Yayımlanan ilanlara 15 gün içinde başvuru yapmak gerekmektedir.

İşçi statüsündeki eski hükümlü ilanlarına başvurabilmek için KPSS'ye girmek gerekmektedir.

MEMUR STATÜSÜNDEKİ İLANLAR

Memur statüsündeki ilanlar ikiye ayrılmaktadır. Ancak şunu belirtmek istiyoruz. Sadece özürlüler memur statüsünde çalıştırılmaktadır. Memur statüsünde, eski hükümlü çalıştırılmamaktadır.

1- DPB'nin yayımladığı ilanlar: Bu ilanlar Devlet Personel Başkanlığınca her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında yayımlanmaktadır. Özürlülerin ilanda yayımlanan kamu kurumlarına başvurması gerekmektedir.

Kamu kurumları bu kişiler yazılı ve/veya sözlü sınav uygulayabilmektedir.

Bu ilanlara başvurabilmek için KPSS'ye girmiş olmak gerekmemektedir.

2- KPSS sınavı yolu ile: Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM Başkanlığı yaptıkları açıklamada, özürlerin KPSS'ye girebileceğini daha sonra özürlü olmayan memurlara yönelik olarak yayımlanan ilanlara başvurabileceğini belirtmiştir. Memurlar.net olarak hizmet gerekleri açısından ve mevzuat açısından bu açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Açıklamamızı görmek için tıklayın.

Özürüler KPSS sınavıan girdikten sonra, kamu kurumlarının alım yapmak istediği memur kadroları ÖSYM tarafından yayımlanacak olup, bu yayımlanan boş kadrolara başvurabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber