Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı tali komisyonlar olan Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu'nda bu hafta görüşülecek.

Haber Giriş : 11 Ocak 2004 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı tali komisyonlar olan Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu'nda bu hafta görüşülecek.

Hükümetin, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı ve "reform" diye nitelendirdiği Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı, bu hafta Meclis'te ele alınacak. TBMM, haftaya İnsan hakları il ve ilçe kurullarının çalışmaları çerçevesinde Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan gelecek muhtarlara evsahipliği yaparak başlayacak.

TBMM'yi ziyaret edecek olan muhtarlara TBMM tanıtılacak ve insan hakları eğitimi semineri verilecek. Salı günü ise Plan ve Bütçe Komisyonu, telgraf ve telefon yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi ile Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği OHAL Valiliği ihdası hakkında KHK'ye geçici madde eklenmesine ilişkin yasayı görüşecek.

Sezer, sözkonusu yasanın "af" niteliğinde olduğu, bu nedenle "nitelikli çoğunluk" ile yasalaşması gerektiğini belirterek, bir kaz daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri göndermişti. TBMM Genel Kurulu ise Salı günü denetim konularını ele alacak.

KAMU YÖNETİMİ TALİ KOMİSYONLARDA

Çarşamba günü ise başta ana muhalefet partisi CHP ile bazı kesimlerin karşı çıktığı ancak hükümetin "reform" diye tanıttığı Kamu Yönetimi Temel Yasası Tasarısı, tali komisyonlar olan Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek.

Genel Kurul'da ise görüşülmesi yarım kalan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Yasası'na geçici bir madde eklenmesine ilişkin yasa teklifinin görüşülmesine devam edilecek. Teklif, burada yapılacak bazı işlerin Kamu İhale Yasası kapsamı dışında tutulmasını öngörüyor.

Genel Kurul'da ayrıca, bekleyen çok sayıda uluslararası ya da ikili anlaşma ve sözleşmelerle ilgili yasa tasarılarının Çarşamba ve Perşembe günü görüşülmesi de bekleniyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber