Gamek Şeker hamuru kursu açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) bir ilke daha imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gamek Şeker hamuru kursu açtı

Bünyesinde açtığı kurslarla vatandaşlara çeşitli iş alanları ve meslek dalları oluşturan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) bir ilke daha imza attı. GAMEK, şimdi de bölgenin ilk ve tek şeker hamuru kursunu açtı.

Kursu tanıtımı ve kursiyerlerin çalışmalarını kamuoyu ile paylaşan GAMEK, Cumhuriyet Gençlik Merkezi'nde bir program düzenledi. Pasta öğreticisi Erdal Erener'in yapımı ile başlayan programda kursiyerler de ilk kez şekerli hamur pastası yapmayı öğrendi.

Maldi Gıda'nın katkıları gerçekleşen kursun bir hafta süreceğini ve ileriki dönemlerde devam edeceğini belirten GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar, "Sponsorlarımızın da desteği ile bölgemizde ilk defa şeker hamuru kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz. 9-13 aralık tarihleri arasında 40 tane kursiyerle bu kursu başlatmış olduk. 1 hafta süren bir kurs. Bölgede böyle bir ihtiyaç hasıl oldu. Yaptığımız araştırmalarla ve sponsorlarımızın desteği ile bu kursu açmış bulunuyoruz. Gördüğünüz gibi hocamızın değerli katkılarıyla kursiyerlerimize bugün itibari ile sertifikalarını da vereceğiz. İlerleyen süreçte pastanelerde, özel sektörde, kendi iş yerlerinde gereken özveriyi göstererek yeni bir saha daha zenginleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

İlk olması, mutfağın ve sahanın dar olması hasebiyle gelen taleplerin bir kısmını geri çevirdiklerini vurgulayan Dündar, "Şuan 40 kişi ile devam ediyoruz. Genelde bayan kursiyerlerimiz ilgi gösteriyorlar. Baylardan çok bir katılım olmadı. Hanımefendiler evlerinde herhalde sektöre katkı sağlamak istiyorlar. Bazı kursiyerlerimiz internet üzerinden satış yapabilecekler sanıyorum. Bu kurslarımızın elbette ikinci ayağı da olacak. Biraz daha profesyonelleşmiş, biraz daha zenginleşmiş biçimde. Kursiyerlerimizin içerisinde alt yapısı olup da katılanlar var; ilk defa katılanlar var. Dolayısıyla ikinci kursu biraz daha kategorize ederek başlatacağız" şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Şefika Kankaya ise boş zamanlarını değerlendirmek için kursa katıldığını ifade ederek, "Pasta yapmayı ve çok seviyorum. Güzel ve yeni bir uğraş. Erdal hocam da sağ olsun bize çok güzel bilgiler verdi. Bizim için güzel bir eğitim oldu. Bundan sonraki amacım çevremdeki insanlara bu öğrendiğim pastalardan yapmak" açıklamasını yaptı.

Derya Erturhan isimli kursiyer de daha önce evde internet üzerinden siparişle pasta yaptığını belirterek, "Ben evde sipariş üzerine pasta yapmaktayım. Ama şeker hamuru üzerine biraz daha kendimi geliştirmek istedim. İnternetten öğrendiğim kadarıyla yapıyordum. Ancak Erdal hocamın sayesinde inceliklerini de öğrendim. İnşallah daha çok işe yarayacaktır" ifadesini kullandı.

Programda daha sonra katkılarından dolayı pasta öğreticisi Erdal Erener'e GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber