Ceyhan'da 5 girişimci kadına mikrokredi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında 5 girişimci ev hanımına kredi imkanı sağlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceyhan'da 5 girişimci kadına mikrokredi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında 5 girişimci ev hanımına kredi imkanı sağlandı.

Ceyhan Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törene, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Sarıçam Şube Müdürü Asuman Uludağ, Ceyhan Birimi Sorumlusu İbrahim Kocatepe ve girişimci kadınlar katıldı.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Ceyhan Birimi Sorumlusu İbrahim Kocatepe, mikrokredi uygulamasında temel unsurun insanların onurlu bir şekilde dar gelirli atmosferden kurtulup kendi hayat kalitelerini artırmaya yönelik olarak kendi ellerini taşın altına koyup sorumluluk üstlenerek gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlamak olduğunu kaydetti.

Kocatepe, Ceyhan ilçesinde 50 kadın girişimciye 47 bin 800 TL para ödendiğini söyledi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş ise mikrokredinin hem ekonomik hem de sosyal açıdan girişimci kadınlara büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek, bu programın başarıyla yürümesinde ve dünyada örnek gösterilecek bir noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadınların iş yaşamındaki yerinin istenen seviyede olmadığını ve bu oranın giderek azaldığına değinen Karakuş, kadınların eğitimli olması halinde toplumsal barışın sağlanabileceğine dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra mikro kredi üyesi olan 5 girişimciye kredileri Ceyhan Kaymakamı Gürbüz karakuş verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber