Temsili Cumhurbaşkanı: Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2006 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberlerindeki öğrenci ve öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Sezer, "Ulusumuzun ve çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Nice 86 yıllar diliyorum" dedi.

Önceki kabulde basın mensuplarına pişmaniye ikram ettiğini belirten Sezer, "Her halde onun etkisi geçmiştir. Soru soracak durumdadırlar. Sana ancak o kadar kolaylık yapabilirim" diyerek, makamını hayırlı olması dileğiyle Etimesgut Zekiye Güdüllüoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ozan Gökdemir'e devretti.

Cumhurbaşkanı Sezer, "23 Nisan Cumhurbaşkanı" Gökdemir koltuğa oturduktan ve kendini tanıttıktan sonra, "Eğitim konusunda neler düşünüyorsun?" diye sordu. Gökdemir de ülke bütçesinin daha bir büyük bölümünün eğitime ayrılmasını temenni ettiğini, bilişim teknolojilerinin en ücra köylere ulaştırılmasını istediğini belirtti. Gökdemir, okullarda okutulan kitapların ücretsiz olarak dağıtılmasından dolayı da teşekkür etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan "23 Nisan Cumhurbaşkanı" Ozan Gökdemir, bir gazetecinin, "Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" sorusu üzerine, Türkiye'nin en önemli sorununun büyük bir nüfusa sahip olması ve işsizlik olduğunu söyledi.

Gökdemir, Türkiye'nin AB'ye ne zaman üye olacağı yönündeki soruyu yanıtlarken de "AB'den haklı beklentimiz, haksızlık yapılmaması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AB'ye alınmasıdır" dedi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Sezer, gazetecilerden soru gelmemesi üzerine, gülerek, "Pişmaniyenin yararı olmuş" dedi.

Çocuklara bir mesajının olup olmadığının sorulması üzerine de Gökdemir, "Atatürk'ün 'manevi mirasçılarım' dediği sevgili çocuklar, hepinizi şahsım ve Türk milleti adına sevgiyle selamlıyorum. Türkiye aklın, sevginin, hoşgörünün egemen olduğu, dört bir yanında bilimin, teknolojinin, kültürün çiçek açtığı bir ülkedir. Halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemizin barış, mutluluk ve bağımsızlık içinde daha nice bayramlar geçirmesini diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan temsili "23 Nisan Cumhurbaşkanı Vekili" Çankaya Dedeman İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ensar Batuhan Uğurlu da bütün çocukların bayramını kutlayarak, barış ve sevgi dolu bir yaşam diledi.

Cumhurbaşkanı Sezer de Temsili Cumhurbaşkanı Gökdemir'e "Sayın Bakan (Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i kastederek) buradayken, eğitimle ilgili sorun var mı? Eğitim düzeyinin yükseltilmesini gerekli görmüyor musun?" diye sordu.

Gökdemir, 15 yeni üniversitenin açılmasının düşünüldüğünü ifade ederek, gençlerin hepsinin üniversiteli olmasını temenni ettiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik de bilişim teknolojilerinin en ücra köylere kadar götürüldüğünü, bu çalışmalara devam edildiğini bildirdi. Çelik, ders kitaplarının sadece ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılmadığını, bu sene lise öğrencilerine de verileceğini söyledi.

Temsili Cumhurbaşkanı Gökdemir'in basın mensuplarına başka soruları olup olmadığını sorması üzerine, Çelik, "Çok sert bir cumhurbaşkanı" dedi.

Gökdemir'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Sezer, "Gözümüz arkada kalmayacak. Her konuda bilgi sahibi" karşılığını verdi.

Daha sonra söz alan temsili "23 Nisan Cumhurbaşkanı Vekili" Ensar Batuhan Uğurlu da "Her gazeteciden şu soruyu alıyoruz: 'Şemdinli iddianamesinde ordumuzun itibarı sarsıldı mı?' Hayır, kesinlikle böyle bir şey olamaz... Ordumuzun itibarı sarsılamaz. Çünkü ordumuza duyduğumuz güven çok fazladır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusuna duyduğu güvenin ardında büyük bir tarih resmi durmaktadır" dedi.

Uğurlu'nun ardından Gökdemir'in "Bitmiştir" sözü salonda gülüşmelere neden olurken, Sezer, "Cumhurbaşkanı ile vekili rekabet içinde" dedi.

Bakan Çelik'in, "Sayın Cumhurbaşkanımız çevre konusunda neler düşünüyor?" sorusu üzerine de temsili cumhurbaşkanı Gökdemir, cennetten bir köşe olan Anadolu'da çevrenin korunmasıyla ilgili bakanlıkların ve hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber