Devlet Opera ve Balesi korosunda cinsel taciz suçlaması

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Devlet Opera ve Balesi korosunda görev yapan T.U., rejisör Altan Günbay tarafından telefonla taciz edildiğini iddia etti. Günbay, "Bu taciz değil iltifat" dedi.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin eski müdürü Suat Arıkan hakkında çeşitli şikâyet dilekçeleri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 19 sayfalık raporda tespit edilen usulsüzlükler maddeler halinde sıralandı. Raporda, Suat Arıkan'ın kadın sanatçılarla mesai saatleri dışında özel ilişki kurduğu ve iki çiftin boşanmasına neden olduğu iddia edildi. Arıkan'ın Mersin'de müdür olduğu dönemde kondüvit (sahne amiri) olarak görev yapan S.B.'nin cep telefonuna "Şu anda birlikte kaldığım aşk odasındayım" şeklinde mesaj geçtiği öne sürüldü. Olayın üzerinden iki yılı aşkın zaman geçmesi nedeniyle Suat Arıkan hakkında bir işlemyapılamadı.

'KOMPLİMAN YAPTIM'
Soruşturma sırasında müfettişler, başka bir taviz iddiasıyla daha karşılaştı. Koro sanatçısı T.U., "Batı Yakası Hikâyesi" adlı müzikalin rejisörlüğünü yapan emekli sanatçı Altan Günbay'ın, kendisini taciz ettiğini iddia etti. T.U. cep telefonuna Günbay'ın bıraktığını söylediği sesli aşk mesajlarını da müfettişlere dinletti. Bunun üzerine ifadesi alınan Günbay, T.U.'nun aralarında yakınlık kurmak amacıyla sık sık aradığını; kendisini beğenip, beğenmediğini gibi sorular sorduğunu iddia etti. Günbay, konuşmalardan da anlaşılacağı gibi T.U.'nun kendisini bu sözleri söylemeye teşvik ettiğini iddia etti. T.U.'nun kendisine, mesajı dinleteceğini söyleyerek şantaj yaptığını da öne süren Günbay, bu durumuT.U.'nun okuldan hocası Mesut İktu'ya da bildirdiğini aktardı. Günbay ayrıca konuşmanın iltifat ya da komplimandan öte olmadığını söyledi. Bu konuyla ilgili ifadesi alınan Suat Arıkan ise savunmasında, Günbay'ı bu konularla ilgili olarak defalarca uyardığını söyledi. Emekli olan Altan Günay'ın kurumla bağı kalmadığının vurguladığı raporda, bundan böyle kendisine bir görev verilmemesinden başka tedbir bulunmadığı kaydedildi. Ayrıca taciz suçunun şikâyete bağlı olduğu hatırlatıldı. Teftiş Kurulu Başkan Vekili Faruk Şahin'in imzasını taşıyan rapor, Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından da onaylandı. Rapor şimdi yasal işlemlerin yapılması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber