YÖK: Vali vakıf üniversiteleri mütevelli heyetinde yer alamaz

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, 'tarafsız' olamayacakları gerekçesiyle, valilerin de vakıf üniversitelerinde mütevelli heyette yer alamayacağını kararlaştırdı. Karar, vakıf üniversitelerine gönderildi.

Aldığı kararlarla sık sık tartışılan YÖK, şaşırtan bir karara imza atarak, valiler ve milletvekillerinin tarafsız olamayacağını vurguladı. YÖK, vakıf üniversitelerinde mütevelli heyette milletvekili ve bakanların dışında vali, belediye başkanı ve rektörlerin de atanamayacağını karara bağladı. YÖK Genel Kurulu'nun 10 Mart 2006'daki toplantısında, aralarında vali, belediye başkanı ve rektörlerin de bulunduğu devlet memurlarının, 'tarafsız' olamayacakları gerekçesi ile vakıf üniversitelerinin mütevelli heyetinde görev yapmalarının uygun bulunmadığı kararı alındı. Karar, vakıf üniversitelerine resmi yazı ile gönderildi.

?KARAR HAKARET İÇERİYOR'

YÖK'ün 29 Mart tarihli yazısını alan Maltepe Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aytekin Berkman, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e bir mektup yazarak, karan 'rektörlere hakaret' içerdiğini tekrarladı.

VALİ GÜLER DE KARA LİSTEDE

YÖK'ün kararı, İstanbul Valisi Muammer Güler'i de etkiliyor. İstanbul'daki iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyet üyesi olan Vali Güler de mütevelli heyetten ayrılmak durumunda kalacak.

Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber