5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Giresun, Ordu ile Balıkesir'in kuzey, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in batısında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber