İddianame basına sızınca ailesi tehdit edilmiş

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın, Şemdinli iddianamesinin basına yansımasının ertesi günü tehdit edildiği ortaya çıktı.

Başsavcı vekilliği özel kalemini arayan bir kişinin, ?Biz derin devletiz. Bu böyle kalmaz. En sevdiği kişiye dikkat etsin.? şeklinde tehditler yaptığı ileri sürüldü. Telefonları takibe alan savcılığın söz konusu kişilerin bulunması için soruşturma başlattığı bildirildi. Daha önce bir koruması bulunan Sarıkaya'nın tehdit telefonları sonrası koruma sayısı 7'ye çıkarıldı. Sarıkaya, tehdit telefonlarından sonra adliye geliş ve gidişlerinde farklı araç ve yol güzergahı takip ederken, savcının basına görüntü vermemesi için izlenen gizlenme politikasının da bununla irtibatlı olduğu belirtiliyor. Bu arada HSYK'nın ihraç kararından sonra savcı için verilen korumaların geri çekilip çekilmeyeceği bilinmiyor. Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, kesinleşen bir karar olmadığını, korumanın tahsisi ve kaldırılışı kararının İl Koruma Kurulu tarafından alındığını hatırlattı. Kurt, karar kesinleştikten sonra durumun İl Koruma Kurulu'na gelmesi halinde konunun yine kurul tarafından değerlendirileceğini dile getirdi.

Arkadaşları Ankara'da ev alacak

Maddi durumu iyi olmayan Savcı Sarıkaya'nın arkadaşlarının, araç kredi borcunu ödemenin yanı sıra çocuklarının eğitiminin aksamaması için Ankara'da bir ev satın almak için kampanya başlattıkları öğrenildi. Kampanyaya destek için Van dışından savcı ve hakimlerin aradığı kaydedildi. 3 çocuk babası Sarıkaya'nın zor şartlar altında okuyarak mesleğini elde ettiği, çocuklarının eğitiminin aksamaması için memleketine geri dönmek istemediği öğrenildi. Sarıkaya'nın araç kredisinin ne kadar olduğu açıklanmazken, arkadaşları 10 bin YTL'lik bir kredi çektiğini ifade ediyor.

Öte yandan meslekten ihraç edilen Savcı Sarıkaya'ya Türkiye'nin her yerinden destek telefonları geldiği belirtildi. Adliye santralını arayan vatandaşların Sarıkaya ile görüşmek ve kendisine ulaşmak için telefon numarası istedikleri ifade edildi. Ancak güvenlik gerekçesi ile Sarıkaya'nın telefonunun kimseye verilmediği ve Sarıkaya'nın da kendisine gelen tanımadığı telefonları cevaplandırmadığı dile getirildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber