Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den operasyon açıklaması

Kılıçdaroğlu: Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent girişindeki Birlik Parkı'nda partililer tarafından karşılandı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul merkezli operasyonla ilgili bir soru üzerine, yolsuzluk konusunda yapılan her operasyonu, her haberi yakından takip ettiklerini belirtti.

Operasyonun kapsamının oldukça geniş olduğunun anlaşıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu nedenle grubumuzda kriz masası oluşturduk. Milletvekillerimiz olayı yakından takip edecek. 'Endişeniz var mı? diye sorarsanız; Deniz Feneri savcılarının başına gelen inşallah bu savcıların başına gelmez. Olayı yakından takip ediyoruz ve takip etmeye de devam edeceğiz" dedi.

"Operasyon Cemaat-Hükümet kavgası olarak nitelendiriliyor. Bu konuda neler söylersiniz" şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz o konulara girmiyoruz. Rahmetli Uğur Mumcu derdi ki; 'Katil katildir. Katilin sağcısı solcusu olmaz" Yolsuzluk yapan kimse onun üzerine gitmek zorundayız. 'Efendim böyle mi oldu şöyle mi oldu? Varsa bilgi, varsa do göreceğiz, isteyeceğiz. Eğer kim yolsuzlukların üzerine gidiyorsa, kul hakkı yiyenlerin üzerine gidiyorsa, onlara destek vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevi zaten bu. Bize her türlü eleştiri gelebilir. Her türlü şekilde eleştirebilirler ama hiç kimse şu eleştiriyi CHP'ye getiremez; 'CHP'liler kul hakkı yiyor' diyemez. Bu konuda çok hassasız, çok duyarlıyız. O nedenle bu olayı yakından izleyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, Hakan Şükür'ün istifasıyla ilgili bir soruyu; "O konu partinin kendi iç meselesi, yani AKP'nin kendi sorunudur. O konuya girmek istemiyorum. Bu sorunun muhatabı, sayın Şükür'dür" şeklinde cevapladı.

Hüseyin Çelik: Herkes hukuk önünde eşittir

BAHÇELİ'DEN SERT AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Bahçeli,"Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'daki yolsuzluk operasyonuyla ilgili, "Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube ekiplerince kamu ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet iddiaları kapsamında şimdiye kadar 49 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Aralarında "yandaş" işadamları, bakan çocukları, AK Partili danışman ve bürokratların, AK Partili Fatih Belediye Başkanının ve bir kamu bankası genel müdürünün de bulunduğu şüphelilerin çok vahim suçlamalarla soruşturma sürecine dahil edildiklerini kaydeden Bahçeli, şu görüşleri savundu:

"İstanbul'daki yolsuzluk operasyonu bir kez daha göstermiştir ki hükümet boyunu aşan kir ve karanlık işlere bulaşmış, çıkar ilişkilerinin, kul ve yetim hakkını gasbeden ahlaksızlıkların merkez üssü haline gelmiştir. Nitekim Başbakan Erdoğan'ın yönetimi altında Türkiye resmen, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların hakimiyeti altına girmiştir. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz hırsızlar, yağmacılar, talancılar, hortumcular, yan kesiciler, komisyoncular, tefeciler ve tufeyliler AKP hükümetinin etrafında öbek öbek toplanmışlar, aynı amaca doğru yönelmişlerdir. Şu günkü şartlarda, hükümetin sevk ve idare ettiği yolsuzluk ve hukuksuzluk kervanı gizlenemeyecek, saklanamayacak ve örtülemeyecek kadar büyümüş, kökleşmiş, her tarafı sarmıştır. Kara para zincirinin halkaları, gayrimeşru gelir kapılarının parçaları, yasa dışı yollarla servet üstüne servet edinen mafyatik yapılanmaların uzantıları AKP'ye tam olarak sızmış ve hatta ele geçirmiştir. İstanbul'da yürütülen ve çok ayaklı devam eden yolsuzluk soruşturması bunu bir kez daha ispatlamıştır."

Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin yolsuzluklarla hesaplaşması, temiz toplum, temiz yönetim ve temiz siyaset için herkesin samimi şekilde mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber