Kamu alacaklarına uygulanan tecil faizi de düşürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu alacaklarına uygulanan gecikme zammından sonra tecil faizinde de indirime gidiliyor.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan Tahsilat Genel Tebliğ Taslağı ile yıllık tecil faizi oranı yüzde 30'dan 24'e düşürülüyor.

Söz konusu Tebliğin yayımlanarak, yürürlüğe girmesinin ardından yapılacak müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacaklarına yüzde 2,5 yerine aylık yüzde 2 tecil faizi uygulanacak.

Tebliğ öncesi tecil edilen amme alacaklarına ise Tebliğin yayımı tarihine kadar olan dönem için eski, tebliğin yayımı tarihinden sonraki dönem için de yeni oranlar işletilecek.

Aynı şekilde, Tebliğin yayımı tarihinden önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına göre ödenmekte olan amme alacaklarının Tebliğin yayımından sonraki taksitleri de, indirimli orana tabi olacak.

SPOR KULÜPLERİ

Taslak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce tescil edilmiş ve Türkiye'de sportif alanda faaliyet gösteren spor kulüplerinin, 5228 sayılı Kanun uyarınca tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun ödenmekte olan borçlarına ilişkin yüzde 5'lik tecil faizi de, yeni Tebliğin yürürlüğe girmesinin ardından yüzde 4'e düşecek.

Tecilin gerçekleşmesi üzerine, borcu tecil edilen mükelleflere yapılacak bildirimde, faiz oranının belirlendiği bölümün altı çizilmek suretiyle, hangi oranda tecil faizi ödeneceğine dair gerekli uyarıda bulunulacak.

GÜNLÜK GECİKME ZAMMI

Bu arada söz konusu Tebliğ taslağı ile geçen hafta Bakanlar Kurulu Kararı ile yüzde 3'den 2,5'a indirilen aylık gecikme zammına ilişkin uygulama esasları da belirlendi.

Buna göre, 21 Nisan 2006 tarihinden önce vadesi geldiği halde ödenmemiş olan amme alacaklarının bu tarihten itibaren ödenecek kısımlarına ve söz konusu tarihten itibaren vadesi geldiği halde ödenmeyen amme alacaklarına, ilgili Tebliğlerde yer alan gecikme zammı işletilecek.

Ay kesirlerine isabet eden dönemlerde hesaplanan günlük gecikme zammı da, 21 Nisan 2006 tarihinden itibaren 0,000834 olarak uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber